Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g bílého zelí (zhruba 1/4 větší hlávky)
  • 80 g slaniny (nebo škvarků)
  • 3 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 5 g soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Začněte předehřívat troubu na 180 stupňů a dva plechy vyložte papírem na pečení. Zelí nakrájejte na tenké nudličky, vyhněte se přitom košťálu, který je tuhý a nestihl by se řádně propéct a změknout. Nudličky ještě pár bleskovými pohyby velkého ostrého nože, ze kterého čiší respekt, překrojte nebo nasekejte na menší kousky, a smeťte do mísy.
  • 2Slaninu nakrájejte na malé kostičky a přidejte k zelí. Vmíchejte rozkvedlaná vejce, sůl a mouku a zkuste z toho všeho vypracovat soudržnou směs, byť kostrbatou, ze které trčí kousky zelí. Na stávající dojem zásadně nehleďte.
  • 3Lžící naneste tuto rozčepýřenou směs na připravené plechy, tvořte přitom placky velikosti dlaně, silné necelý centimetr.
  • 4Oba plechy vložte do trouby a pečte 20-25 minut, až placky zpevní a zezlátnou. Po 10-15 minutách nezapomeňte oba plechy navzájem prohodit a otočit, aby se teplo dostalo k plackám rovnoměrně.
  • 5Užívejte si této kombinace zelí a slaniny, jak je libo: horkých, vlažných i studených, v sedě u stolu i za pochodu po bytě. V druhém případě je z výchovných důvodů praktičtější, pokud se to odehraje beze svědků a zbytečných komentářů.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY