Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g bílého zelí (zhruba 1/4 větší hlávky)
- 80 g slaniny (nebo škvarků)
- 3 vejce
- 100 g hladké mouky
- 5 g soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Začněte předehřívat troubu na 180 stupňů a dva plechy vyložte papírem na pečení. Zelí nakrájejte na tenké nudličky, vyhněte se přitom košťálu, který je tuhý a nestihl by se řádně propéct a změknout. Nudličky ještě pár bleskovými pohyby velkého ostrého nože, ze kterého čiší respekt, překrojte nebo nasekejte na menší kousky, a smeťte do mísy.
- 2Slaninu nakrájejte na malé kostičky a přidejte k zelí. Vmíchejte rozkvedlaná vejce, sůl a mouku a zkuste z toho všeho vypracovat soudržnou směs, byť kostrbatou, ze které trčí kousky zelí. Na stávající dojem zásadně nehleďte.
- 3Lžící naneste tuto rozčepýřenou směs na připravené plechy, tvořte přitom placky velikosti dlaně, silné necelý centimetr.
- 4Oba plechy vložte do trouby a pečte 20-25 minut, až placky zpevní a zezlátnou. Po 10-15 minutách nezapomeňte oba plechy navzájem prohodit a otočit, aby se teplo dostalo k plackám rovnoměrně.
- 5Užívejte si této kombinace zelí a slaniny, jak je libo: horkých, vlažných i studených, v sedě u stolu i za pochodu po bytě. V druhém případě je z výchovných důvodů praktičtější, pokud se to odehraje beze svědků a zbytečných komentářů.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.