Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 450 g vařené cizrny (odpovídá 2 běžným konzervám po scezení nebo zhruba 150 g sušené a následně namočené a uvařené cizrny)
  • 3 rajčata
  • 1 červená cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • nastrouhaná kůra ze 1/4 citronu
  • zelená petrželová nať
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • špetka čerstvě mletého černého pepře
  • velká špetka soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Rajčata rozkrojte napůl, vyřízněte tuhé místo, kde vrůstá stopka, a lžící vydlábněte tekutý vnitřek se semínky. Rajčatovou dužinu pak nakrájejte na centimetrové kostičky. Cibuli oloupejte a též nakrájejte nadrobno.
  • 2V malém kastrůlku rozehřejte dvě lžíce oleje a na středním plameni v něm nechte cibuli 2-3 minuty změknout. Osolte velkou špetkou soli, přisypte koření a dopřejte mu minutu v teple, aby se rozvonělo. Nakonec vsypte nakrájená rajčata, zamíchejte, a nechte pět minut lehce změknout a podusit.
  • 3Kastrůlek odstavte, přilijte ocet a zbývající olej, ochuťte citronovou kůrou a směle tuhle směs smíchejte s vařenou cizrnou. Je v pořádku, když budou luštěniny studené, nemusíte je vůbec ohřívat.
  • 4Doplňte nasekanou zelenou petrželkou, dosolte podle potřeby, naposledy promíchejte a buď hned podávejte, nebo uložte ve sklenici do lednice, kde na vás několik dní počká.
Kuchařka pro dceru
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY