Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 450 g vařené cizrny (odpovídá 2 běžným konzervám po scezení nebo zhruba 150 g sušené a následně namočené a uvařené cizrny)
- 3 rajčata
- 1 červená cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce červeného vinného octa
- nastrouhaná kůra ze 1/4 citronu
- zelená petrželová nať
- 1/2 lžičky římského kmínu
- špetka čerstvě mletého černého pepře
- velká špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rajčata rozkrojte napůl, vyřízněte tuhé místo, kde vrůstá stopka, a lžící vydlábněte tekutý vnitřek se semínky. Rajčatovou dužinu pak nakrájejte na centimetrové kostičky. Cibuli oloupejte a též nakrájejte nadrobno.
- 2V malém kastrůlku rozehřejte dvě lžíce oleje a na středním plameni v něm nechte cibuli 2-3 minuty změknout. Osolte velkou špetkou soli, přisypte koření a dopřejte mu minutu v teple, aby se rozvonělo. Nakonec vsypte nakrájená rajčata, zamíchejte, a nechte pět minut lehce změknout a podusit.
- 3Kastrůlek odstavte, přilijte ocet a zbývající olej, ochuťte citronovou kůrou a směle tuhle směs smíchejte s vařenou cizrnou. Je v pořádku, když budou luštěniny studené, nemusíte je vůbec ohřívat.
- 4Doplňte nasekanou zelenou petrželkou, dosolte podle potřeby, naposledy promíchejte a buď hned podávejte, nebo uložte ve sklenici do lednice, kde na vás několik dní počká.
Kuchařka pro dceru
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef