Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Květákový bulgur

4 PORCE

SUROVINY

  • 250 g růžiček květáku (tedy květák po očištění)
  • 250 g bulguru
  • 2 lžíce másla, nerozpuštěného
  • 1 zarovnaná lžička soli
  • 1 lžička kari koření
  • malá hrst rozinek
  • 1 zarovnaná lžička celého koriandru (koření, ne čerstvé listy)

SUROVINY NA ZÁLIVKU

  • 1 kelímek (150 g) jogurtu
  • vařená vejce podle chuti (cca 2 na osobu)
  • čerstvé nebo sušené bylinky na dochucení (jarní cibulka, petrželka, ze sušených třeba provensálské koření)

POSTUP

  • 1
    Květák rozsekejte v kuchyňském robotu na hrubé kousky. Koriandr trochu podrťte, ale nijak to nepřehánějte, stačí jen rozmáčknout v hmoždíři, netřeba ho mít nadrcený najemno.
  • 2
    Bulgur, květák, sůl, koriandr a rozinky nasypte do širokého kastrolu a promíchejte. Přidejte máslo,zalijte 350 ml studené vody, zakryjte poklicí a přiveďte k varu.
  • 3
    Mírně vařte 3 minuty, poté krátce promíchejte a znovu zakryjte poklicí. Žár snižte na minimum, anebo, pokud máte kastrol se silným dnem, které drží teplo, můžete plotýnku vypnout docela. Nechte pod poklicí dojít dalších 15-20 minut, až bulgur zcela změkne.
  • 4
    Načechrejte vidličkou, rozdělte na talíře a podávejte se studeným jogurtem ochuceným bylinkami, případně též doprovoďte vařenými vejci, pokud chcete kompletní jídlo, co zasytí.
Kuchařka pro dceru
Autor receptu
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.