• O velikonočních svátcích fungujeme, jako by se nekoledovalo. Jsme tu pro vás i na Velký pátek a o Velikonočním pondělí - s dovozem až domů. Tak veselé hodování!

Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
1 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 plátek tmavého chleba
  • 1 čerstvé vejce
  • 1 lžíce octa
  • 1 plátek šunky
  • 1 plátek rajčete (vyřízněte ten největší, prostřední plátek, a zbytek rajčete bez okolků snězte)
  • 1 lžíce másla
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1V malém kastrůlku přiveďte vodu téměř k varu, osolte ji a přilijte lžíci octa. Jakmile se u dna začnou objevovat bublinky a voda bude téměř vřít, vyklepněte vajíčko do malé misky nebo hrnečku. Horkou vodu zamíchejte a roztočte vařečkou, špachtlí, nebo jiným nástrojem, a doprostřed víru opatrně vlijte vejce. Začněte stopovat 3 minuty.
  • 2Nebojte se, že se vajíčko rozmetá na všechny strany. Pokud nenecháte vodu vařit klokotem, nemělo by se to stát, pouze se mu může vytvořit pár rozčepýřených bílkových ocásků. Nevylučuji ale, že část bílku se prostě rozpadne. To proto, že čím je vajíčko starší, tím víc je v něm řídké části bílku. O tu prostě přijdete, i když všechno děláte správně. Proto vždy volte co nejčerstvější vajíčka – v těch je větší proporce pevnějšího bílku, a tedy i menší ztráty.
  • 3Po třech minutách mírného varu vajíčko opatrně vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat na kuchyňské utěrce nebo prostě jen na talířku.
  • 4V malé pánvi rozehřejte polovinu másla a do toustovače dejte opékat plátek pečiva. Na zpěněné máslo položte šunku, vedle rajče a poměrně zprudka opečte krátce a po obou stranách.
  • 5Opečený toust potřete zbylým máslem. Položte na něj šunku, plátek rajčete a završte ztraceným vejcem. Osolte, opepřete a utíkejte s touhle krásou ke stolu. Předem upozorňuji, že rozříznutí ztraceného vejce má stejně uklidňující účinky jako praskání bublinkové fólie.
Tip
Až získáte sebevědomí a přesunete ztracená vejce do pravidelného repertoáru, nemusíte připravovat každou porci zvlášť. Vajíčka pošírujte jedno po druhém podle návodu, ale na utěrce mohou odpočívat všechna společně. Před podáváním stačí uvařená vejce minutu prohřát v horké (ale opět ne vařící) vodě. Dál už se vařit nebudou a všechna budou teplá ve stejnou chvíli.
Kuchařka pro dceru
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY