Pineapple Sweet gold extra large 1pc (approx. 1.8kg)

1 pc
CZK 87.50 CZK 87.50 /pc

Delivery within 60 minutes

700+ customers buy regularly

Country: Costa Rica,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Extra velký ananas je lahodné exotické ovoce. Má tlustou a tvrdou slupku, která může být žlutá, hnědá nebo i zelená. Jádro ananasu je žluté a má výtečnou vůni a chuť.

Na spodním řezu ananasu se může objevit vzdušná plíseň, která vzniká z důvodu změny vlhkosti při skladování a transportu do Evropy.

Použití

Ananas se většinou konzumuje čerstvý, hodí se na dopolední či odpolední svačinu. Ananas můžete použít do ovocných salátů, řezů, koktejlů nebo smoothie. Dají se z něho připravovat i teplé pokrmy, zejména se používá do exotických jídel. Kromě různých moučníků, závinů a jiných sladkých pokrmů můžeme ananas připravit i naslano.

Hodí se do zapékaných jídel, pod různé druhy mas, na pizzu, do rizota nebo jako příloha k masu. Ananas můžete smažit, zapékat i grilovat. Pokud ho ogrilujete, cukr v něm zkaramelizuje, zároveň si však zachová nakyslou chuť a je dokonalou přílohou k masové pečínce. Ananasovou šťávu můžete přidat do marinovací směsi na maso, která udělá z masa velmi křehký a libový plátek. 

Nechte se inspirovat recepty Romana Vaňka! Ananas můžete využít např. v receptu na grilovaný flambovaný ananas nebo grilovaný ananas.

Skladování

Zralý ananas se musí co nejrychleji spotřebovat. Nezralý ananas můžete nechat až dva týdny zrát. Skladujte při teplotě 10–15 °C.

Composition

Ananas
Kalibr 7