Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Knedlíky Láznička

Láznička horseradish bread dumpling

300 g

4 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Fresh from the farm
CZK 90.90 CZK 303.00 /kg

Delivery within 60 minutes

800+ customers have in favorites

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Houskový křenový knedlík Láznička vyrobený s láskou.

Základem jsou kvalitní suroviny - čerstvě umletá mouka dovážená přímo ze mlýna, vlastní pečivo speciálně vyladěné pro knedlíky, čerstvé bylinky a další suroviny v té nejlepší kvalitě. 

Křenový knedlík Láznička je vyráběn podle staré klášterní receptury. Je voňavý a příjemně pikantní. 

Jak se vyrábí?

Kouzlo domácí chuti knedlíků Láznička je zaručeno kombinací několika faktorů. Kromě kvalitních surovin je důležité ruční zpracování knedlíků. Aby byl výsledný produkt nadýchaný a kyprý, je nutné zvládnout sice jednoduchý, ale důležitý grif práce s těstem. A ten zatím nezvládne žádný stroj. Knedlíky kynou po přesně stanovenou dobu při dané teplotě a vlhkosti. Roky společnost testovala a zdokonalovala zdánlivě jednoduché postupy výroby. 

Použití

Doporučujeme podávat s vařeným hovězím masem a křenovou omáčkou. Výborný je také jako příloha k zabijačkovému nebo zvěřinovému guláši.

Tip: Zkuste recept na hovězí na houbách s křenovým knedlíkem. 

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na sádle do tmava vyrestujeme nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka opečeme po obou stranách. Podlijeme trochu vývarem, přidáme namočené sušené houby i s výluhem, česnek, zbylé koření a dusíme do měkka. Během dušení stále podléváme vývarem. Nakonec přidáme žampiony, které jsme si orestovali na sádle. Knedlíky zavařujeme dvacet minut v osolené vodě. Když je maso měkké, zaprášíme omáčku hladkou moukou a můžeme podávat.

O výrobci 

Společnost Knedlíky Láznička se pravidelně stává vítězem v různých oceněních a soutěžích. Cílem společnosti je vyvrácení mýtů, že doma vyrobený knedlík je lepší než ten koupený. Tajemství výrobků značky Láznička spočívá v kvalitních surovinách, které jsou míchány v poměru, který dodržovaly naše babičky při přípravě nedělního oběda. V knedlících nenajdete žádné konzervanty ani potravinářská barviva. 

Skladování

Skladujte při teplotě do 10 °C.

Výrobce

Knedlíky Láznička
Jakobiho 327,
Praha 10, Petrovice
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 4 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Pšeničná mouka
Voda
Pečivo láznička
Křen
Vejce
Droždí
Sůl

Nutritional values per 100 g

Energy value929 kJ/222 kCal
Fats1.1 g
including saturated fatty acids0.2 g
Carbohydrates43 g
including sugars0.8 g
Protein7.2 g
Salt1.5 g
Fibre0 g

Allergens

Cereals (gluten)
Eggs
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.