Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

-16 %

Germain

Germain Langres Cheese AOP

180 g
Premium quality
Until 04/01
CZK 129.90  CZK 154.90
CZK 721.67 /kg

Delivery within 60 minutes

60+ customers buy regularly

Country: France,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Langres, zrající francouzský sýr původem z regionu Champagne – Ardenne.

Historie tohoto sýru sahá teprve do roku 1991. Ručně vyráběný sýr se vyrábí z plnotučného kravského mléka podle staré francouzské tradice. Poté se promyje solným roztokem a uloží se do vlhkých sklepů, kde zraje 5 týdnů. Nejlépe chutná během zrání mezi květnem až srpnem. Jeho povrchová kůra je bílá až žlutá. Textura krémové měkká, která v závislosti na délce stáří se může stát drobivou.

Sýr Langres je uložen v malé, kulaté, dřevěné krabičce, která působí luxusním dojmem. Dodatek AOP znamená "chráněné označení původu".

Použití

Pro zvýraznění chuti sýr vyndejte a nechte 10 minut při pokojové teplotě. Výborně se hodí jako dezert ke kvalitním červeným vínům.

O výrobci

Henri Germain společně se svou manželkou založili na počátku 20. století ve městě Chalancey v Haute-Marne rodinnou sýrárnu. Podnik se speciálně zabývá výrobou měkkých zrajících sýrů a krémových sýrů s příchutěmi. Výsledkem kvalitní práce je certifikace AOC, která zaručuje ekologickou výrobu a zmírnění negativních dopadů na životní prostředí.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 0–7 °C.

Výrobce

Fromagerie Germain
52190 Le Montsaugeonnais
Francie

Durability

Average durability from the time of delivery: 35 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 8 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Pasterované mléko
Sůl
Mlékárenské kultury
Syřidlo
Barvivo
E160b - Annatto, Bixin, Norbixin

Nutritional values per 100 g

Energy value1155 kJ/280 kCal
Fats23 g
including saturated fatty acids15 g
Carbohydrates1.5 g
including sugars0.8 g
Protein16 g
Salt1.6 g
Fibre g

Allergens

Milk
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.