

Germain
Germain Langres Cheese AOP
180 gDelivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Langres, zrající francouzský sýr původem z regionu Champagne – Ardenne.
Historie tohoto sýru sahá teprve do roku 1991. Ručně vyráběný sýr se vyrábí z plnotučného kravského mléka podle staré francouzské tradice. Poté se promyje solným roztokem a uloží se do vlhkých sklepů, kde zraje 5 týdnů. Nejlépe chutná během zrání mezi květnem až srpnem. Jeho povrchová kůra je bílá až žlutá. Textura krémové měkká, která v závislosti na délce stáří se může stát drobivou.
Sýr Langres je uložen v malé, kulaté, dřevěné krabičce, která působí luxusním dojmem. Dodatek AOP znamená "chráněné označení původu".
Použití
Pro zvýraznění chuti sýr vyndejte a nechte 10 minut při pokojové teplotě. Výborně se hodí jako dezert ke kvalitním červeným vínům.
O výrobci
Henri Germain společně se svou manželkou založili na počátku 20. století ve městě Chalancey v Haute-Marne rodinnou sýrárnu. Podnik se speciálně zabývá výrobou měkkých zrajících sýrů a krémových sýrů s příchutěmi. Výsledkem kvalitní práce je certifikace AOC, která zaručuje ekologickou výrobu a zmírnění negativních dopadů na životní prostředí.

Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–7 °C.
Výrobce
Fromagerie Germain
52190 Le Montsaugeonnais
Francie
Durability
Composition
| Pasterované mléko |
| Sůl |
| Mlékárenské kultury |
| Syřidlo |
| Barvivo |
| E160b - Annatto, Bixin, Norbixin |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1155 kJ/280 kCal |
| Fats | 23 g |
| including saturated fatty acids | 15 g |
| Carbohydrates | 1.5 g |
| including sugars | 0.8 g |
| Protein | 16 g |
| Salt | 1.6 g |
| Fibre | g |
Allergens
| Milk |