French festive corn chicken

ca. 1.24 kg

4 DAYS AVERAGE FRESHNESS

ca.

 CZK 300.50 CZK 243.30 /kg

Delivery within 60 minutes

300+ customers buy regularly

Country: France,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Francouzské kukuřičné kuře je luxusnější variací na klasické pečené kuře.

Doba chovu je 44 dní, kdy po celou dobu je krmeno rostlinnou stravou. Vysoký obsah kukuřice ve stravě dodává masu jeho charakteristické nažloutlé zbarvení. Maso je velmi křehké a jemné. Kuřátko má rovněž příjemnou vůni. Je chováno a zpracováno v Bretani ve Francii.

Použití

Když sváteční kuře, tak si zaslouží výjimečnou úpravu. Když francouzské kuře, tak na francouzský způsob: kuře naporcujeme a naložíme na 12 hodin do mléka se solí a muškátovým oříškem. Plátky slaniny usmažíme dokřupava a vyjmeme. Na výpeku, do kterého přidáme trochu oleje, smažíme porce kuřete obalené v hladké mouce kůží dolů. Maso vyjmeme, výpek zaprášíme hladkou moukou a zalijeme studeným kuřecím vývarem, přidáme muškátový oříšek a mléko, ve kterém bylo kuře naložené. Dobře promícháme, uvaříme omáčku a dle chuti osolíme. Usmažené kuře přeléváme na talíři touto omáčkou a posypeme nasekanou usmaženou slaninou.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–2 °C.

Durability

Average durability from the time of delivery: 4 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Drůbeží maso