

Venison
Venison Wild boar medallions
ca. 0.55 kg8 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Medailonky z hřbetu prasete divokého značky Venison v prémiové kvalitě.
- Balení obsahuje 4–6 medailonků dle velikosti vstupní suroviny, tj. hřbetu.
Už dávno neplatí, že zvěřina má silné „aroma“, musí se bezpodmínečně nakládat do láku nebo komplikovaně připravovat dlouhé hodiny v kuchyni. Budete překvapeni, jak rozmanitá surovina se nabízí. Baleno technologií skin.
Zvěřina od Venison je potravina, která splňuje všechny požadavky na moderní stravování.
- ekologická („vyprodukovaná“ v přírodě, bez ovlivňování člověkem, bez použití energií)
- dietní (větší zastoupení bílkovin, minerálních látek a málo tuku)
- etická (zvířata se celý život pohybují volně v přírodě, nejsou stresována přepravou)
- lokální (zvěřina pochází z lokálních zdrojů, není přepravována na dlouhé vzdálenosti)

Surovina pochází výhradně z výkupu a dražby zvěřiny České republiky, ulovené ve volné přírodě českých lesů a hájů. Produkt může obsahovat stopy střeliva.
Použití
Zvěřina je prostě skvělá a je velká škoda, že bývá dost často opomíjená. Šéfkuchař Honza (blog Oh my chef) ve spolupráci se společností Venison připravil recept na lehké a moderní jídlo - kančí medailonky s houbovým ragú.
Na 4 porce budeme potřebovat:
8 kančích medailonků
600 g směsi hub (žampión, hlíva, lesní houby)
2 větvičky oregána, pár listů šalvěje (nebo bylinky, co máte na zahrádce)
olej, sůl, pepř
8 plátků kváskového chleba
Maso naložíme do soli, pepře a oleje alespoň na dvě hodiny. Opečeme na rozpáleném grilu z obou stran dorůžova (cca dvě minuty, kanec by měl být propečený na medium, např. srnčí maso ale ideálně na medium rare).
Houby přidáme na gril, osolíme a opečeme, přidáme oregáno i šalvěj a necháme opéct na barvu. Maso necháme odpočívat (stejně dlouho jako jsme ho grilovali) a potom nakrájíme na tenké plátky. Servírujeme s opečeným chlebem. Dobrou chuť!
O výrobci
Za značkou VENISON CZ stojí vášeň pro přírodu a poctivé řemeslo. Její zakladatel se zpracováním zvěřiny zabývá již téměř dvacet let, a tuto zkušenost proměnil v moderní zpracovnu v Míškovicích. V těchto prostorách je zpracovávána zvěřina, která pochází výhradně z volné přírody, přičemž pro Rohlik.cz exkluzivně dodává prémiový sortiment chlazeného masa. Vysoká kvalita produkce je potvrzena prestižním oceněním Regionální potravina Zlínského kraje, jehož je společnost trojnásobným držitelem. Naším společným cílem je přinést tuto špičkovou zvěřinu z lesa přímo na stůl českým zákazníkům.

Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C. Po rozbalení ihned spotřebujte.
Distributor
Venison CZ s.r.o.
Míškovice 228
76852 Míškovice
Česká republika
Durability
Composition
| Prase divoké hřbet bez kosti |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 480 kJ/115 kCal |
| Fats | 2.78 g |
| including saturated fatty acids | 0.95 g |
| Carbohydrates | 0.4 g |
| including sugars | g |
| Protein | 21.6 g |
| Salt | g |
| Fibre | g |