

Naše maso
Naše maso Smoked pork collar
ca. 110 g3 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Uzená krkovice prémiové kvality z masa přeštických černostrakatých prasat. Uzená krkovice, stejně jako jiná uzená masa, patří k tradičním českým uzenářským výrobkům. Typicky české uzené se udí a pak ještě vaří, takže ho můžete rovnou jíst, nakrájené na prkýnku, nebo s ním dále vařit.
V Amase vepřové krkovice bez kosti nejdřív nasolí a nechají dva týdny ležet v láku. Pak je lehounce opláchnou v teplé vodě, aby se odsolil povrch, v udírně je na bukovém dřevu vyudí dozlatova a šetrně povaří v páře. Krkovice je pak šťavnatá a má velmi jemnou chuť.
Balení obsahuje cca 100 gnakrájené krkovice. Baleno v ochranné atmosféře.
Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.
Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Použití
Uzená krkovice na rohlíku nebo chlebu s okurkou poslouží jako výborná a rychlá svačina. Plátky uzené krkovice využijete také na obložené mísy, do sendvičů i bramborových knedlíků, opečené na cibulce jsou skvělé do fleků nebo zelňačky.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
| Vepřová krkovice bez kosti | |
| Dusitanová solící směs | |
| Jedlá sůl s jódem | 99.5 % |
| E250 - Dusitan sodný | |
| Vyrobeno z vepřového masa přeštického černostrakatého prasete. |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1212 kJ/287 kCal |
| Fats | 24.3 g |
| including saturated fatty acids | 9.8 g |
| Carbohydrates | 0 g |
| including sugars | 0 g |
| Protein | 13 g |
| Salt | 2 g |
| Fibre | 0 g |