

Naše maso
Naše maso Clearance brawn
ca. 320 g3 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Tlačenka prémiové kvality z masa přeštického černostrakatého prasete. Tlačenku vyrábí v Amase podle vlastní receptury. Vychází ze starých receptů, které kromě vařených libovějších mas zužitkovávaly i ta tučná a také vepřové vnitřnosti. Ty se promíchaly s vývarem a pomletými vařenými kůžemi, okořenily pepřem, majoránkou, novým kořením, česnekem a zázvorem a plnily se do přírodních obalů. To je pravá tlačenka z Amasa.
Balení obsahuje 3 plátky (300 g). Baleno v ochranné atmosféře.
Tlačenka (Presswurst, head cheese) patří k nejoblíbenějším zabijačkovým specialitám. Po uvaření masa z prasete v jednom kotli (pařáku, brutaru, hrnci) se část sní jako ovar a další pěkné kousky masa i vnitřností se nakrájejí na kostky a promíchají s vývarem, který v kotli vznikl, a s vařenými kůžemi, které po vystydnutí drží tlačenku pohromadě. Koření či další přísady se přidávají podle kraje a zvyku. Ještě horká směs, konzistencí připomínající hustou polévku, se plní do vepřových žaludků, hovězích deníků (slepých střev) nebo moderně do plastových obalů, ve kterých se pak vaří a nechává vystydnout.
A proč název tlačenka? Výraz je inspirovaný němčinou, v níž slovo Presswurst znamená „stlačená klobása“. První tlačenky se plnily do vepřových žaludků. Ty se po uvaření tlačenky „zkrabatí“, už nedrží hladký oválný tvar a vznikají na nich záhyby. Do těch by se při plnění mohl dostat vzduch a obsah by se zkazil. Žaludek se tedy po uvaření párkrát propíchl jehlou, zatížil prknem a kamenem, případný vzduch se dostal ven – a tlačenka byla na světě.
Použití
Tlačenka chutná nejlépe natemperovaná na pokojovou teplotu s cibulkou a přelitá octem. Podáváme s chlebem a pivem. Takové jídlo v létě ochladí a v zimě potěší!
Tip! V Našem mase a Lokálech plátky tlačenky posypou najemno nakrájenou cibulkou. Zalijí octem smíchaným s vodou v poměru 1:1 a nesou na stůl. Sůl a pepř si může každý přidat, ale tlačenka je dochucená tak, že už je nepotřebuje.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
| Vepřové maso | 49 % |
| Vepřové droby | 20 % |
| Vepřové kůže | |
| Masový vývar | |
| Jedlá sůl | |
| Čerstvý český česnek | |
| Černý pepř | |
| Majoránka | |
| Nové koření | |
| Zázvor | |
| Přírodní obal hovězí deník |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1319 kJ/312 kCal |
| Fats | 28 g |
| including saturated fatty acids | 11 g |
| Carbohydrates | 0 g |
| including sugars | 0 g |
| Protein | 15 g |
| Salt | 2 g |
| Fibre | 0 g |