Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more
    How did we do?

    Please let us know how was your purchase that we delivered yesterday at 14:47.

    Awesome
    Good
    Not good
    Horrible

Red banana

ca. 130 g
Sold out. Expected back on Fri.
Send an e-mail when it's back in stock
Show similar from category »
Country: Ecuador,

Vyzkoušejte červené zanzibanány, které jsou naprosto odlišné od klasických žlutých banánů odrůdy Cavendish. Vynikají nejen svým vzhledem, ale i naprosto exkluzivní exotickou chutí.

Pro dokonalou chuť, doporučujeme banány nechat dozrát cca 4 dny při pokojové teplotě.

Dužina červených banánů má krémovou barvu a chutí trochu připomínají maliny a jahody. Slupka má červenou a někdy i fialovou barvu a když jsou banány dokonale zralé, zbarvují se místy do oranžova a jsou na omak měkké.

Použití

Vychutnáte si je jak čerstvé, tak i v různých salátech nebo i naslano například s masem a luštěninami.

Co připravit z červených zanzibanánů? Připravte si grilované banány se zmrzlinou.

Budete potřebovat: 

  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 4 ks neloupaných červených zanzibanánů
  • jakoukoliv zmrzlinu k podávání

V malé misce promíchejte rum s medem a skořicí. Neoloupané banány podélně rozkrojte a řeznou plochou dolů položte na gril. Grilujte, nejlépe pod poklopem, asi 3 minuty. Poté obraťte, potřete medovou směsí a grilujte ještě asi 5 minut. Jezte přímo ze slupek, doplněné zmrzlinou.

Skladování

Banány uchovávejte při pokojové teplotě. Ukládání do chladničky se nedoporučuje. Nenechávejte je zabalené v plastovém obalu ani v mikrotenovém sáčku. Nesmí být na vlhkém místě ani na slunci.