
Druhaz
Farma Druhaz Turkey lower leg
ca. 480 g2 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Carefully selected and available exclusively to members
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
"Palička" neboli krůtí spodní stehno v prémiové kvalitě.
Krůty mají velmi kvalitní maso, které má výbornou chuť a je lehce stravitelné. Krůtí maso má navíc minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými masy.
- Balení obsahuje jedno stehno.
- Vakuově baleno.
Použití
Maso je vhodné k přípravě všech druhů pokrmů v minutkové i v klasické kuchyni, pro přípravu polévek, předkrmů i hlavních chodů.
Tip! Upečte si krůtí stehno na rozmarýnu podle následujícího receptu:
Červenou cibuli očistíme a rozkrojíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme a necháme vcelku. Slaninu nakrájíme na hranolky. Krůtí stehna i s kůží omyjeme a osušíme. Pod kůži stehen ze všech stran vtlačíme nakrájenou slaninu. Dno pekáče poklademe nakrájenou cibulí a na ni položíme krůtí stehna, která proložíme větvičkami rozmarýnu a stroužky česneku. Vše zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, podlijeme bílým suchým vínem a 150–200 ml vývaru.
Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C přibližně 3 hodiny. Asi 20 minut před dopečením k masu přidáme celé očištěné karotky a zakryté dopečeme. Upečená stehna a karotku vyjmeme a maso vykostíme. Odstraníme větvičky rozmarýnu, výpek s cibulí a česnekem a necháme vysmahnout. Pak vše zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, krátce povaříme a rozmixujeme dohladka.
Pečená krůtí stehna na rozmarýnu nakrájíme na porce, rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme karotkou a přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami.

Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C.
Dodavatel
Farma DRUHAZ spol. s.r.o.
Na červeném Hrádku
793, 26401 Sedlčany
Česká republika
Výrobce
Farma DRUHAZ spol. s.r.o.
Na červeném Hrádku
793, 26401 Sedlčany
Česká republika
a
Farmy ZOD Brniště
471 29 Brniště - Jáchymov
Česká republika
Durability
Composition
| Krůtí maso |
| Krůtí spodní stehno |