
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Francouzské baby krůty jsou chované 5 měsíců a pečlivý výběr stravy dává masu velmi jemnou chuť.
Francouzští labužníci tvrdí, že krůta má devateré maso - v každé části těla je jinak zbarvené a liší se i strukturou a obsahem tuku. Krůtí maso je pokládáno za jedno z nejchutnějších.
Použití
Baby krůty jsou málo tučné a jejich maso je křehké a velmi chutné.
Baby krůta na pomerančích: troubu předehřejte na 220 °C. Provensálské bylinky smíchejte se solí a pepřem. Dvě lžičky směsi vetřete dovnitř krůty, zbytek nechte stranou. Vložte oloupaný a rozpůlený pomeranč. Otvor uzavřete pomocí párátek a nohy svažte. Máslo rozpusťte a smíchejte se zbylou bylinkovou směsí, kterou potřete krůtu. Položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody a vložte do trouby. Po deseti minutách snižte teplotu na 170 °C a pečte tři a půl hodiny. V polovině pečení krůtu obraťte a průběžně polévejte výpekem. Pokud by začala hnědnout příliš rychle, zakryjte ji alobalem. Svařte pomerančovou šťávu s medem, skořicí a pomerančovou marmeládou na glazuru. Před koncem pečení krůtu potřete a nechte zkaramelizovat. Růžičkovou kapustu očistěte a nakrájejte. Na rozpuštěném másle krátce orestujte do změknutí a posolte. Spolu s vařenou rýží podávejte jako přílohu k pečené krůtě.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Durability
Composition
| Drůbeží maso |