Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Francouzská Baby krůta

ca. 2.5 kg

5 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Sold out. Expected back today.
Send an e-mail when it's back in stock
Show similar from category »
Country: France,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Francouzské baby krůty jsou chované 5 měsíců a pečlivý výběr stravy dává masu velmi jemnou chuť.

Francouzští labužníci tvrdí, že krůta má devateré maso - v každé části těla je jinak zbarvené a liší se i strukturou a obsahem tuku. Krůtí maso je pokládáno za jedno z nejchutnějších.

Použití

Baby krůty jsou málo tučné a jejich maso je křehké a velmi chutné.

Baby krůta na pomerančích: troubu předehřejte na 220 °C. Provensálské bylinky smíchejte se solí a pepřem. Dvě lžičky směsi vetřete dovnitř krůty, zbytek nechte stranou. Vložte oloupaný a rozpůlený pomeranč. Otvor uzavřete pomocí párátek a nohy svažte. Máslo rozpusťte a smíchejte se zbylou bylinkovou směsí, kterou potřete krůtu. Položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody a vložte do trouby. Po deseti minutách snižte teplotu na 170 °C a pečte tři a půl hodiny. V polovině pečení krůtu obraťte a průběžně polévejte výpekem. Pokud by začala hnědnout příliš rychle, zakryjte ji alobalem. Svařte pomerančovou šťávu s medem, skořicí a pomerančovou marmeládou na glazuru. Před koncem pečení krůtu potřete a nechte zkaramelizovat. Růžičkovou kapustu očistěte a nakrájejte. Na rozpuštěném másle krátce orestujte do změknutí a posolte. Spolu s vařenou rýží podávejte jako přílohu k pečené krůtě.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Durability

Average durability from the time of delivery: 5 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 2 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Drůbeží maso