
U Dolejších
U Dolejších Bun blood sausage
ca. 420 g3 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Žemlové jelito, zabijačková pochoutka z vepřového masa.
Jelito patří k tradičním pokrmům pravé, české zabijačky, které by se bez něj zaručeně neobešlo. A U Dolejších se dělají a chutnají přesně tak, jako se dělávaly dříve. Vyrábí se z různých částí vepřového masa, pšeničné buchty, krve a krup. Poté se do směsi přidá sůl a aromatické koření, které mu dodají tu správnou chuť.
Použití
Určeno k přímé konzumaci. Při podávání můžete osmahnout na pánvi a vychutnat si ho v kombinaci s vařeným bramborem.
Příběh Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH
Historie rodinné společnosti Dolejší se začala psát roku 1901, kdy si Jaroslav Dolejší, pradědeček současného majitele společnosti – Františka Dolejšího, splnil svůj sen s řeznickým a uzenářským obchůdkem. Jejich uzeniny se stále těší zachovaným, prvorepublikovým recepturám. Filozofie společnosti je postavena na třech pilířích, a to vítat nové trendy, ctít poctivé řeznické řemeslo a vážit si lidské práce.

Jak se to dělá?
Maso a uzeniny od Dolejších jsou výjimečné především díky zpracování a složení samotných produktů. Maso pochází z velké části od českých farmářů. Uzeniny jsou vyráběny podle tradičních receptur, které se používaly již za první republiky. Při zpracování masa pečlivě sledují nejmodernější novinky ve výrobních technologiích, které jdou samozřejmě ruku v ruce s ochranou životního prostředí.
Co vám Rohlík přináší?
"Rohlík nám velmi pomáhá v prodeji produktů v místech, kam už zkrátka nedosáhneme. Bohužel není v našich silách udělat prodejnu v každém městě v ČR nebo v každém obvodu Prahy. Proto jsme rádi, že můžeme mít za partnera firmu, která dokáže uspokojit zákazníky v širším spektru."

Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–5 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.
Výrobce
U Dolejších
Na Javorce 303
252 06 Davle
Česká republika
Durability
vepřová hlava bez kosti 42%, pšeničná buchta (LEPEK) 15%, vepřová krev 16%, vepřový vývar 8%, vepřové škvarky 4%, vepřové kůže 4%, kuchyňská sůl, směs koření, jedlé vepřové střevo
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1270 kJ/307 kCal |
| Fats | 27.1 g |
| including saturated fatty acids | 8.8 g |
| Carbohydrates | 6.5 g |
| including sugars | 1.9 g |
| Protein | 9 g |
| Salt | 2 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Cereals (gluten) |