

Naše maso
Naše maso Wagyu rib eye steak
ca. 260 g5 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Vysoká roštěná bez kosti na steaky prémiové kvality z jalovic a volů wagyu chovaného v České republice.
Wagyu je složenina ze slov wa (Japonsko) a gyu (skot), podobně jako čestr = český strakatý skot. Neznamená to ale, že když si koupíte jakékoli maso z wagyu, automaticky získáváte nejvyšší možnou japonskou kvalitu. Nejkvalitnější je pochopitelně wagyu přímo z Japonska, jednak díky tradici, jednak díky tomu, jakou péči tam při chovu zvířat věnují každému detailu. Dobře totiž vědí, že každý aspekt chovu má zásadní vliv na kvalitu masa. Jde zejména o genové linie, pohlaví (jalovice a voli) a způsob výkrmu (kromě pastvy hlavně drcené zrno, tedy strava bohatá na sacharidy). To všechno se odrazí v barvě a celkové kvalitě masa, a hlavně v jeho mramorování. Právě mramorování, totiž způsobuje onu nezaměnitelnou chuť wagyu, jeho mimořádnou šťavnatost a křehkost.
Balení obsahuje 1 steak (cca 250 g).
- Zabaleno ve vakuu.
- Mokré zrání: 14 dnů.
Pro dosažení nejlepší kvality masa je zapotřebí nechat zvířata pomalu růst, a to až 3–4 roky. Dalším velice důležitým faktorem je kvalitní krmivo, které se volkům a jalovicím dostává spolu s šetrným a citlivým zacházením.

Wagyu v České republice
K nejvýznamnějším chovatelům plemene wagyu v České republice patří rodina Krontorádových, jejichž wagyu Naše maso nabízí. První vysoce kvalitní embrya si nechali v roce 2012 importovat z americko-japonské farmy v USA. Vlastnit skot plemene wagyu je velká vzácnost a dodnes je velice obtížné získat o jeho chovu detailní informace. Krontorádovi ovšem už dlouhá léta spolupracují s chovateli z celého světa, v čele s těmi japonskými, a výsledky jsou vynikající. A specifika chovu wagyu? Chovatel musí mladým jalovicím a volům dopřát dlouhodobý pobyt na pastvinách s matkou, ustájení na volno, mírný pohyb, a hlavně dostatek vhodného krmiva, vody a minerálních látek.

Použití
Maso osolte a na dobře rozpáleném grilu či pánvi ho opékejte asi 1–2 minuty z každé strany. Nechte ho 3–5 minut odpočinou na roštu a poté ho opět na pánvi lehce prohřejte. Nakrájejte na tenké proužky a podávejte nejlépe s omáčkou demi-glace.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
| Wagyu hovězí maso |