Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more
    How did we do?

    Please let us know how was your purchase that we delivered on Saturday at 08:44.

    Awesome
    Good
    Not good
    Horrible

cukrárna Myšák

Cukrárna Myšák Ring with vanilla cream

100 g
Local BrandPremium quality
CZK 144.90 CZK 1,449.00 /kg
Not available on Wednesday, Friday

You can get your order as soon as Text loading

40+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,

Věneček z odpalovaného těsta plněný jemným žloutkovo-vanilkovým krémem a politý fondánem. Tradiční zákusek, který lidem oslazoval život už v dobách Františka Myšáka – stejně jako dnes.

Určeno ke konzumaci v den doručení nákupu.

Vejce, máslo, vanilka

To je základ věnečků z cukrárny Myšák. Díky mléku v odpalovaném těstě jsou věnečky hezky vláčné – a se štědrou porcí žloutků, másla, mléka a vanilky z Madagaskaru v krému zase chutnají jako nebe.

Aristokratický původ

Mohlo by se zdát, že jsou věnečky obyčejným a všedním zákuskem. Přitom jejich historie sahá několik století dozadu – pravděpodobně až na francouzské královské dvory, kde tamní cukráři ohromovali panstvo profiterolkami z odpalovaného těsta. Plněné odpalované těsto s krémem se pak dostalo i k nám, dostalo tvar věnečku a perfektní zákusek byl na světě.

Do cukrárny Františka Myšáka ve Vodičkově ulice chodily po desetiletí pražské rodiny i vážené osobnosti...

Jeho sladkosti mlsal Oldřich Nový nebo Ema Destinnová, dort od Myšáka měl na své narozeninové oslavě i prezident Masaryk. Vyhlášené zde byly rovněž zmrzlinové a šlehačkové poháry. 

V čem je Myšák výjimečný?

Všechny produkty jsou vyráběny ručně a při výrobě jsou zachovány principy tradiční české cukrařiny, která se vyrovná té světové. Pod vedením cukráře Lukáše Pohla připravují klasické české zákusky, dorty i poháry doplněné výběrovou kávou.

Použití

Určeno k přímé spotřebě. Věneček si nejlépe vychutnáte samotný s kávou nebo čajem. 

Spotřebujte do 24 hodin od zakoupení.

O výrobci

Cukrárna Myšák je tradiční česká provoněná cukrárna, která chce zachovat českou cukrařinu. Pod vedením Lukáše Pohla zde vznikají české zákusky a sladké pečivo, které je v prémiové kvalitě a neskutečné chuti.

V cukrářské dílně se pracuje pouze se surovinami od prověřených dodavatelů. Pracují pouze se sezónním ovocem od místních farmářů. Cukráři dodávají podle původní receptury výrobkům pestrost a respektují jejich originální receptury i cukrářské principy. V Myšákovi můžete ochutnat například větrník či laskonku, nebo vynikající croissanty.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 4–8 °C.

Výrobce 

Cukrárna Myšák
Praha 110 00, Vodičkova 31
Česká republika
mysak@ambi.cz

Composition

Vejce
Plnotučné mléko
Cukr
Vanilkový lusk
Mouka
Kukuřičný škrob
Máslo
Slunečnicový olej
Sůl

Nutritional values per 100 g

Energy value1362 kJ/325 kCal
Fats15 g
including saturated fatty acids7.2 g
Carbohydrates43 g
including sugars34 g
Protein5.2 g
Salt0.36 g
Fibre0 g

Allergens

Cereals (gluten)
Eggs
Milk
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.