MASO!

MASO! Beef high roast slices

ca. 0.5 kg

4 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Fresh from the farm

ca.

 CZK 252.25 CZK 499.90 /kg

Delivery within 60 minutes

70+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Vysoký roštěnec neboli vysoká roštěná je sval z oblasti hřbetu nejblíže krku býka.

Často je díky charakteristickému tukovému oku, které vzniká umístěním roštěnce, přezdívaný Rib-Eye. Vysoký roštěnec přirozeně navazuje na nízký roštěnec a ze shora je přidružen ještě jeden plochý sval, čímž po naříznutí masa vzniká jedinečná struktura řezu s již zmíněným okem.

Maso se hodí na rychlou úpravu, a to i přestože není stařené. Po grilování ho doporučujeme nechat řádně odstát a poté nafilírovat.

Více o hovězím značky MASO!

Hovězí je vždy jen z mladého býka z plemene Českého strakatého skotu, také znám jako ČESTR, u kterého je kontrolovaná zmasilost a protučnělost. Zvířata jsou chována na několika farmách, kde jsou pouze na slámě, což příznivě prospívá jejich kondici. Po celý život mají větrané stáje a přístup k žrádlu stejně jako vodě, podáváno je jim pouze české krmivo. Po porážce jsou býci minimálně týden vyvěšeni na sucho, aby jejich maso zkřehlo.

Maso pro Rohlik.cz zpracovávají v TORO Hlavečník a to podle přesných požadavků na zmasilost a protučnělost každého kusu tak, aby pro vás byla vždy zajištěna dokonalá kvalita.

Použití

Maso je skvělé na přípravu minutek a steaků.

Tip! Připravte si steak podle následujícího receptu:

Maso osušte, očistěte a namarinujte v olivovém oleji s pepřem a rozmarýnem. Steak zprudka opečte 1,5 minuty z každé stran. Poté na něj položte kostičku másla a dejte péct do trouby na 200 °C. Maso nechte před podáváním odpočinout, aby se šťáva udržela v mase. Steak podávejte s grilovanou zeleninou nebo bramborami či hranolky.

O výrobci

TORO Hlavečník je největší divizí společnosti CHOVSERVIS a.s. Zabývá se porážkou jatečných zvířat (skotu, prasat a ovcí), ale jejich specializací a nosným výrobním programem je porážka a produkce kvalitního hovězího masa, především „Mladých býků“ (do 24 měsíců věku). Ti tvoří 97 % z celkového počtu poraženého hovězího dobytka.  

Další činností divize TORO Hlavečník je výroba masných výrobků a specialit. Nabízí široký sortiment od drobných masných výrobků (párky, klobásy), přes salámy, vařené masné výrobky, lahůdkářské speciality (paštiky, aspiky), až po uzená masa.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

CHOVSERVIS a.s.
Zemědělská 897,
500 03 Hradec Králové
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 4 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 2 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Hovězí vysoký roštěnec