
Parmigiano Reggiano
Parmigiano Reggiano Solodibruna 24 months PDO
300 gDelivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Parmigiano Reggiano, italský sýr vyrobený z kravského mléka, zrající 24 měsíců, ručně balený.
Sýr je charakteristický svou zrnitě-drobivou texturou a tmavě žlutou barvou. Chuť nabízí rovnováhu mezi sladkým a slaným, ve kterém se mísí tóny čerstvého i sušeného ovoce.

Více o území Emilia...
Oblastí Emilia, která patří do provincie Parma sousedící s Reggio Emilia, protéká údolím řeka Enza. V horách nad Parmou je chován dobytek, který má neustále k dispozici volné prostranství, potravu a vodu. Jedná se tak o území s biologickou rozmanitostí.

Použití
Sýr Parmigiano lze využít při přípravě nejrůznějších italských pokrmů nebo se hodí jako ozdobný posyp na již připravené pokrmy jako jsou italské těstoviny nebo rizoto.
O výrobci
Montanari & Gruzza je italská, rodinná firma, kterou založili roku 1950 dva farmáři – Arturo Montanari a Arnaldo Gruzza v oblasti Emilia. Portfolio firmy nabízí nejen italské sýry, ale i másla a krémy, které vychází z rodinných receptur. Filozofií firmy je péče, ochrana a rozvoj území, které představují bohatství rodinné farmy. Místní krajina je chráněna díky využívání moderních technologií, jejichž pohon využívá obnovitelných zdrojů energie.

Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 4–8 °C.
Výrobce
Montanari & Gruzza S.p.A.
Via Newton, 38
Giada 42125
Itálie
Durability
Composition
| Mléko |
| Sůl |
| Syřidlo |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1671 kJ/402 kCal |
| Fats | 30 g |
| including saturated fatty acids | 20 g |
| Carbohydrates | 0 g |
| including sugars | 0 g |
| Protein | 32 g |
| Salt | 1.6 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Milk |