

Naše maso
Naše maso Pork leg from breed přeštík
ca. 420 g4 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Vepřový ořech prémiové kvality z přeštického černostrakatého prasete Vepřová kýta je celá zadní noha a řezníci ji dělí na několik částí (šálů): vrchní, spodní, váleček, ořech, malý ořech a karabáček. Každý šál má určité použití a záleží jen na řezníkovi či kuchaři, který si vybere a oblíbí. Ořech z kýty (pork leg tip steak) je týden nasucho vyzrálý kulatý šál krytý jemným sádlem a na první pohled libové maso je jemně mramorované. Tím pádem je křehký a šťavnatý.
Balení obsahuje 3 steaky (celkem cca 400 g). Baleno ve vakuu.
Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.
Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Použití
Maso z ořechu je libovější, ale při pečlivé přípravě bude šťavnaté, křehké a chutné. Jsou u něj skvělé přírodní plátky, řízky i minutky.
Vyzkoušejte recept na steaky z Našeho masa: Maso vyndejte z chladničky aspoň hodinu předem, aby získalo pokojovou teplotu. Sádlo navrchu nařízněte do mřížky a osolte bezprostředně před úpravou. Na rozpálené pánvi maso nejprve postavte na naříznuté sádlo, nechte ho vypéct a pak na něm maso opékejte 2 minuty z každé strany, hezky dozlatova. Potom ho přesuňte do trouby a při 100 °C nechte na roštu 8–10 minut dojít. Před podáváním nechte maso ještě chvíli odpočinout na teplém talíři. Podobně tuto partii připravíte i na grilu, jen je lepší ji opékat na grilovací desce, aby se maso opeklo ve vlastním sádle a to neshořelo. Odpočinout ho pak nechte na roštu v části grilu s nižší teplotou.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
| Vepřový malý ořech z kýty |