Varný typ B

Farmers unwashed potatoes, bag

ca. 200 g
Sold out. Expected back on Sun.
Send an e-mail when it's back in stock
Show similar from category »
Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Čerstvé, neprané brambory. Dáváme si záležet, abychom vám nabízeli vždy ty nejlepší odrůdy.

Varný typ AB.

Jedná se o produkt označený ochrannou známkou IPZ.

IPZ = integrovaná produkce zeleniny, tato zelenina je denně kontrolovaná, není zbytečně přihnojovaná a je vypěstována šetrným způsobem bez použití zbytečných chemikálií.

Použití

Rané brambory mají velice tenkou slupku, která se nemusí loupat. Během mytí či následného vaření praská a odlupuje se sama.

Používají se jako příloha i jako hlavní surovina. Hodí se do polévek, salátů či k masu a díky své chuťové neutrálnosti se dají využít i k přípravě sladkých pokrmů. Skvěle ladí s výrazným kořením, cibulovinami i uzeninami. Doporučujeme kombinaci se smetanou, která bramborám dodá krémovou jemnost.

Čerstvě sklizeno

Věděli jste, že zeleninu a ovoce s označením “Čerstvě sklizeno” vám doručíme přímo od zelináře již za 6 hodin od sklizně?

Na Rohlíku najdete v sezóně lokální zeleninu a ovoce, u které vám můžeme garantovat, že se dostane na váš stůl za 6 až 48 hodin po sklizni. Je to díky tomu, že čerstvě sklizenou zeleninu nám vozí zelináři přímo na náš rohlíkovský sklad, odkud vám ji rovnou rozvážíme domů. Zelenina tak neputuje zbytečně v kamionech do meziskladů a prodejen, jako tomu je u kamenných obchodů. Na Rohlíku jde čerstvá zelenina z pole přímo k vám.

O výrobci

Tyto brambory byly vypěstovány výhradně pro Rohlik.cz naším lokálním pěstitelem. Zakoupením těchto brambor podporujete drobné zemědělce ve svém okolí. Rohlik.cz podporuje malé pěstitele.

Skladování

Brambory uchovávejte ve tmě, v suchu a chladu. Skladujte při teplotě 4–6 °C.