Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

IDS

IDS Bleu cheese from auvergne PDO

125 g

23 DAYS AVERAGE FRESHNESS

CZK 59.90 CZK 479.20 /kg

Delivery within 60 minutes

100+ customers buy regularly

Country: France,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Bleu d'Auvergne je francouzský sýr s modrou plísní, vyráběný v Auvergne, v oblasti hor se sopečnou půdou a bohatými pastvinami. To právě z nich pochází mléko používané k vytvoření modrého sýra. K výrobě bchíku Bleu d'Auvergne, který bude vážit 2 až 3 kila po období zrání minimálně 4 týdny, je potřeba až 25 litrů mléka. Oproti jiným modrým sýrům je Bleu d'Auvergne méně solený, s krémovější strukturou a přiměřenou štiplavostí.

Sýr je certifikovaný chráněným označením původu CHOP, což zaručuje jeho původ a tradiční výrobní postupy, které dělají sýr tak typickým.

Použití

Místo zakončení jídla kouskem dortu nebo kouskem koláče si můžete připravit malý sýrový talíř s ořechy a čerstvým nebo sušeným ovocem. K Bleu d'Auvergne se skvěle hodí čerstvé ovoce a suché bílé víno.

Více o Itinéraire des Saveurs ...

Itineraire de Saveur je značka francouzských specialit, která zahrnuje řadu tradičních regionálních produktů. Výroba těchto produktů má ve Francii dlouhou historii, díky níž jsou velmi dobře známé i v zahraničí. Výrobky pocházejí z regionů, kde se původně vyráběly a nesou díky tomu certifikáty chráněného značení původu a logo ochrany kvality Evropské Unie. Nyní si tyto speciality díky Rohlík.cz můžete dopřát i Vy.

Skladování

Skladujte v teplotním rozmezí od 4–8 °C.

Výrobce

Société fromagère de Riom
15400 Riom ès Montagnes
Francie

Durability

Average durability from the time of delivery: 23 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 6 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Pasterované kravské mléko
Jedlá sůl
Mlékárenské kultury
Syřidlo
Ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti

Nutritional values per 100 g

Energy value1402 kJ/338 kCal
Fats28.1 g
including saturated fatty acids20.2 g
Carbohydrates1.4 g
including sugars0.5 g
Protein19.8 g
Salt2.64 g
Fibre0.5 g

Allergens

Milk
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.