Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more
-10 %

Ubomi

Ubomi Espresso Ground RFA coffee

250 g
Best Buy
Special offer for Xtra only
CZK 89.91  CZK 99.90
CZK 359.64 /kg

You can get your order as soon as Text loading

100+ customers buy regularly

Country: Outside EU,

Pozvedněte svůj zážitek z kávy s naší pečlivě namletou kávou Ubomi Espresso. Naše směs, certifikovaná Rainforest Alliance, je harmonickou kombinací zrn Robusta a Arabica, pečlivě vybraných tak, aby poskytovaly bohatý a uspokojivý chuťový profil.

Kyselost: Každé kávové zrnko obsahuje přirozeně vyskytující se kyseliny. Káva je ovoce, kde přítomnost kyselin je typická. V zrnech Arabica jich obvykle najdete více než v Robustě. Stupeň pražení má taktéž vliv na kyselost kávy. Stejně tak je tomu u stupně pražení. Ve světle pražené kávě jsou kyseliny zřetelnější než u tmavé pražené kávy. Tato kyselost však není známkou chybného pražení. Naopak kávě dodávají příjemnou ovocnou chuť. Kávu s vysokým obsahem kyseliny ocení milovníci pikantnějších a osvěžujících chutí. Těm, kteří dávají přednost spíše kořenějšímu šálku s plnou chutí a nádechem čokolády, doporučujeme sáhnout po kávě s nízkým obsahem kyselin.

Stupeň pražení: Úroveň pražení vám napoví, jak silně byla kávová zrna upražena. Obecně platí: Čím nižší stupeň pražení, tím je výraznější kyselost kávy – svěží ovocná chuť. Čím vyšší stupeň pražení, tím je chuť kávy výraznější – silná kávová chuť s čokoládovými podtóny.

Chuť: Káva s nižší chuťovou hodnotou chutná jemněji a jednodušeji. Káva s vyšší hodnotou má komplexní a vícevrstvou chuť. Rozhodující je vždy však množství rozpoznatelných aromat.

Intenzita: Určuje, jak intenzivně se v kávě objevují rozhodující aromata. Nezáleží na množství chutí, ale na tom, jak silné a intenzivní je ochutnáte. Čím vyšší hodnota, tím intenzivnější chuť.

Kávová zrnka se sesbírají a následně se pomalu praží v bubnech, a to při maximální teplotě 210 °C po dobu 20 minut. Díky tomu mají zrna čas rozvinout svou intenzivní vůni harmonickou chuť.

Certifikace RFA

Myslete na zítřek už dnes! Zakoupením tohoto výrobku podpoříte organizaci Rainforest Alliance a pomůžete propagovat ekologicky šetrné a spravedlivé zemědělství. www.ra.org

Použití

Připravte si kávu tak, jak ji máte rádi. Doporučeno pro vaření kávy v automatickém kávovaru, pákovém kávovaru, moka konvici, nebo pro spařování filtrovanými metodami jako je aeropress, chemex, french press, V60, vakuová konvička, moka konvička.

O Ubomi...

Pití skvělé kávy nemusí nutně znamenat nerušení rozpočtu. Zdárným příkladem toho je právě značka Ubomi. Není to jen tak ledajaká značka kávy. Její kouzlo spočívá v kombinaci skvělé ceny, chuti a udržitelnosti, kterou si prostě zamilujete.

A ještě jedna zajímavost – věděli jste, že naše značky Miil, Moddia, Moddia Baby, Lambini, Ubomi, Pauu, Dacello, Yutto, Kitchin a Pappudia jsou členy stejné domácnosti Rohlik výrobků za diskontní ceny? Nevěděli? Pak nevíte, co vám chybí! Měli byste to zkusit – doporučuje 100 ze 100 rohlíků.

O výrobci

Pražírna Minges je rodinná firma s německými kořeny, která svou historií sahá až do roku 1932. Filozofií společnosti je výroba a prodej prémiových káv – zrnkových, mletých i kávových kapslí. Kávová zrna jsou zušlechtěna šetrným procesem dlouhého pražení v souladu s heslem "Dobré věci trvají dlouho". 

Skladování

Skladujte v suchu při pokojové teplotě.

Výrobce

Minges Kaffeerösterei GmbH
Industriering 17
96149 Breitengüßbach
Německo

Composition

Směs Arabica a Robusta