Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Dr.Oetker

Dr. Oetker Gingerbread House

280 g
Sold out. Expected back on Wed.
Send an e-mail when it's back in stock
Show similar from category »
Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Sypká směs na přípravu perníkové chaloupky Dr. Oetker.

Balení obsahuje:

  • směs na přípravu těsta
  • zdobicí bílou tubičku
  • sněhové vločky
  • šablony pro vystřižení perníkové chaloupky na vnitřní straně obalu

Stačí přidat jen lžíci másla, lžíci medu a jedno vejce. Potřebovat budete ještě stužky a špejle a už můžete zdobit podle vlastní fantazie nebo se nechat inspirovat fotografií na obale. 

Použití

  1.  Z vnitřní strany krabičky vystřihneme ostrými nůžkami šablonu na přípravu chaloupky. Vystřihneme i okénka a srdce ve štítech. Dveře vystřihneme a ponecháme je jako šablonu.
  2. Obsah sáčku se směsí na přípravu těsta vysypeme na vál, přidáme 10 g změklého tuku, 1 kávovou lžičku medu, 1 vejce a ručně zpracujeme těsto. Pokud se těsto lepí (větší vejce, větší lžička medu) přidáme 1–2 polévkové lžíce hladké mouky. Na pomoučeném vále vyválíme těsto na tloušťku cca 3–5 mm a podle šablony, ostrým nožem vykrojíme jednotlivé díly chaloupky bez otvorů pro okna, srdce a dveře. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, přiložíme šablonu ne hladkou stranou na těsto a ostrým nožem vykrojíme otvory pro okna, srdce a dveře. Vykrojené dveře upečeme. Do míst označených na šabloně pro otvory na stužky na vázání zapíchneme špejli.
  3. Chaloupku ihned po upečení potřeme pomocí mašlovačky rozmíchaným bílkem a na čerstvě natřenou střechu nalepíme vločky. Po vychladnutí odstraníme špejle, kterými mírně zakroužíme a tím zvětšíme otvory pro stužky. Podle obrázku svážeme tři ze čtyř stran stužkami k sobě a položíme na stůl.
  4. Pomocí tubičky ozdobíme chaloupku podle vlastní fantazie a zdobení necháme zaschnout. Chaloupku postavíme a svážeme poslední stranu, střechu svážeme a položíme na postavenou chaloupku.
  5. Hotovou chaloupku postavíme na tvrdý podklad, dozdobíme a přilepíme zbytek vloček. Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte.

Elektrická trouba 180 °C asi 10 minut, horkovzdušná trouba 160 °C asi 10 minut, plynová trouba střední stupeň asi 10 minut. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou. Nekonzumujte syrové těsto. Dbejte pokynů k přípravě.

O výrobci

Dlouhodobá důvěra a důraz na kvalitu – to jsou zásadní principy, jimiž se řídí rodinná firma Dr. Oetker již od svého založení v roce 1891. Dr. Oetker je nejen všeobecně známou značkou, ale těší se také důvěře ze strany spotřebitelů. To je výsledek dlouhodobého poctivého vztahu mezi značkou a jejími spotřebiteli. Sortiment značky Dr. Oetker zahrnuje různé přísady na pečení či zavařování, práškové pudingy a dezerty, sladká a slaná jídla včetně mražených pizz.

Skladování

Skladujte v suchu. 

Výrobce

Dr.Oetker, spol. s r.o.
Americká 2335
272 01 Kladno
Česká republika

PŠENIČNÁ MOUKA, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, koření (koriandr, fenykl, skořice, anýz, hřebíček), kypřicí látka (hydrogenuhličitan sodný), karamelový prášek, cukrové zdobení (cukr, rýžová mouka, kakaové máslo, zahušťovadlo (tragant)), zdobící tubička bílá (cukr, voda, rostlinné oleje (palmový, řepkový), glukózový sirup, modifikovaný škrob, emulgátor (polyoxyethylensorbitanmonostearát), konzervant (sorban draselný), přírodní aroma, zahušťovadlo (pektiny), regulátor kyselosti (kyselina citrónová)). Může obsahovat stopy MLÉKA.

Nutritional values per 100 g

Energy value1576 kJ/373 kCal
Fats5.7 g
including saturated fatty acids2.6 g
Carbohydrates71 g
including sugars38 g
Protein8.3 g
Salt0.68 g
Fibre0 g

Allergens

Cereals (gluten)
May contain traces of:
Milk
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.