
Domaine Jean-Marc Brocard
Jean-Marc Brocard, Chablis Grand Cru Vaudesir 2020
0.75 lDelivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Světle zlatavá barva. Vůně je bohatá a svůdná. Meruňky, akácie, jasmín, citrusy, med a mořská sůl. Chuť je koncentrovaná, jemně krémová, s energickou kyselinou, krémovými tóny a minerálním podkladem.
Potenciál zrání: 2024–2032 (velmi slibný vývoj, ideální konzumace od 2025).
Vaudésir je jedním z nejvíce svůdných Grand Cru Chablis. Má amfiteátrovitý tvar a ideální expozici, díky které dává vína s bohatším, květinovým charakterem. Ročník 2020 je velmi povedený, přinesl vína s výraznou svěžestí, krásnou strukturou a potenciálem zrání.

Charakteristika vína
- Odrůda: Chardonnay
- Dodávaný ročník: 2020
- Oblast: Bourgogne
- Podoblast: Chablis
- Obec: Chablis
- Trať: Vaudesir
- Jakostní zatřídění: Grand Cru
- Výše zbytkového cukru: Suché
- Zbytkový cukr: 1,2 g/l
- Kyseliny: 6 g/l
- Obsah alkoholu: 13,5 % obj.
Snoubení s pokrmem
Výtečné ke krémovému rizotu s mušlemi nebo k pečenému halibutovi s citrónovým máslem.
Podávejte vychlazené do 10 °C.
O vinařství
Jean-Marc Brocard založil svou doménu v roce 1973 a během několika dekád ji proměnil v jedno z největších a nejuznávanějších ekologických vinařství v Burgundsku. Dnes má v rukou více než 200 ha vinic, z nichž významná část je vedená v bio nebo biodynamickém režimu. Brocard klade důraz na autenticitu terroiru a využívá moderní i tradiční postupy, vína kvasí spontánně, část zraje na kalech, s důrazem na čistotu a typičnost. Grand Cru Vaudésir patří mezi jeho největší chlouby.

Skladování
Skladujte v suchu a chladu.
Výrobce
Domaine Jean-Marc Brocard
route de Chablis 3
89800 Préhy
Francie
100% réva vinná
Nutritional values per 100 ml
| Energy value | 297 kJ/71 kCal |
| Fats | 0 g |
| including saturated fatty acids | 0 g |
| Carbohydrates | 1.2 g |
| including sugars | 1.2 g |
| Protein | 0 g |
| Salt | 0 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Sulfur dioxide |