


Naše maso
Naše maso Czech pork and cheese patty
ca. 380 g4 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Holandský řízek je masný polotovar prémiové kvality z masa přeštických černostrakatých prasat a českého sýru eidam. Název „holandský řízek“ se v české kuchyni používá už dlouhá léta. První holandské řízky se připravovaly s ančovičkami, které se do Čech dovážely z Holandska. Až v 70. letech 20 století se v kuchařkách objevily recepty na holandské řízky z vepřového bůčku s ingrediencemi, které opět pocházejí z Holandska – sýry typu eidam a gouda.
Balení obsahuje 2 porce semletého masa (každá o hmotnosti cca 190 g). Baleno ve vakuu.

Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.
Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Použití
Připravit si ho můžete na přírodno nebo usmažit v trojobalu dozlatova.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Vepřové maso 66 %, 24 % SÝR EIDAM (MLÉKO, jedlá sůl, chlorid vápenatý, mlékárenské kultury, syřidlo), 8 % MLÉKO PLNOTUČNÉ, jedlá sůl, černý pepř.
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1657 kJ/392 kCal |
| Fats | 38 g |
| including saturated fatty acids | 13 g |
| Carbohydrates | 0.5 g |
| including sugars | 0.5 g |
| Protein | 12 g |
| Salt | 1.4 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Milk |
| May contain traces of: |
| Cereals (gluten) |
| Eggs |
| Mustard |