Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Naše maso

Naše maso Czech pork and cheese patty

ca. 380 g

4 DAYS AVERAGE FRESHNESS

NewPremium qualityFresh from the farm

ca.

 CZK 170.96 CZK 449.90 /kg

Delivery within 60 minutes

20+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Holandský řízek je masný polotovar prémiové kvality z masa přeštických černostrakatých prasat a českého sýru eidam. Název „holandský řízek“ se v české kuchyni používá už dlouhá léta. První holandské řízky se připravovaly s ančovičkami, které se do Čech dovážely z Holandska. Až v 70. letech 20 století se v kuchařkách objevily recepty na holandské řízky z vepřového bůčku s ingrediencemi, které opět pocházejí z Holandska – sýry typu eidam a gouda. 

Balení obsahuje 2 porce semletého masa (každá o hmotnosti cca 190 g). Baleno ve vakuu.

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Použití

Připravit si ho můžete na přírodno nebo usmažit v trojobalu dozlatova.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 4 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 2 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Vepřové maso 66 %, 24 % SÝR EIDAM (MLÉKO, jedlá sůl, chlorid vápenatý, mlékárenské kultury, syřidlo), 8 % MLÉKO PLNOTUČNÉ, jedlá sůl, černý pepř.

Nutritional values per 100 g

Energy value1657 kJ/392 kCal
Fats38 g
including saturated fatty acids13 g
Carbohydrates0.5 g
including sugars0.5 g
Protein12 g
Salt1.4 g
Fibre0 g

Allergens

Milk
May contain traces of:
Cereals (gluten)
Eggs
Mustard
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.