Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Brussels sprouts, net

500 g
Sold out. Expected back today.
Send an e-mail when it's back in stock
Show similar from category »
Country: Holland,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Růžičková kapusta je velmi zdravá košťálová zelenina.

Použití

Kapusta se upravuje, syrová se nejí. Do salátů se přidává blanšírovaná, což je také základ pro její další využití. Díky blanšírování je kapusta nejen chutnější, ale také ztrácí nepříjemný sirný zápach. Kapustu je možné také vařit, dusit, smažit i zapékat. 

Tip! Připravte si s námi dušenou kapustu jako zdravou přílohu.

Očištěnou růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. V hrnci rozpustíme máslo a vhodíme do něj uvařenou kapustu s trochou vody a drceného kmínu. Přidáme také oloupaný a nakrájený česnek a kapustu dusíme, dokud není měkká. Podáváme k uzenému masu. 

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Růžičková kapusta vydrží v chladničce řadu dní. Uložte ji do neuzavřeného plastového sáčku. 

Composition

Růžičková kapusta