Skip navigation

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 800 g lilku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100 g dužniny červené papriky
  • 100 g dužniny žluté papriky
  • 300 g cherry rajčat
  • 2 lžíce najemno nakrájené bazalky
  • 100 g kaparů
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 400 g mozzarelly
  • pepř
  • sůl

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 190 °C.
  • 2
    Z lilku odkrojíme stopku a dužninu i se slupkou nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Osolíme je, opepříme, přidáme 3 lžíce olivového oleje, promícháme a vyskládáme do jedné vrstvy na plech. Vložíme do rozehřáté trouby na 20 minut. Upečený lilek přendáme do mísy, promícháme se zbylým olivovým olejem a necháme vychladnout.
  • 3
    Papriky nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, cherry rajčata rozkrojíme napůl. Přidáme bazalku, kapary a vinný ocet, promícháme a dle chuti osolíme a opepříme. Mozzarellu natrháme na kousky velikosti sousta.
  • 4
    Vychladlý lilek rozdělíme na jednotlivé talíře. Na lilek přidáme promíchanou zeleninu a natrhanou mozzarellu.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE