Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

E463 - Hydroxypropylcelulóza

Description

Krystalická látka vyskytující se v různých mezifázích kapalného a pevného skupenství, např. v kapalných krystalech.

Usage

Látka se používá jako emulgátor, stabilizátor emulzí, zahušťující prostředek, činidlo podporující tvorbu pěny a jako součást povrchových filmů na cukrovinkách. Lze se s ní setkat také ve vitaminových tabletkách, v některých hluboce zmražených potravinách, mražených polotovarech a v pokrmech určených k přípravě v mikrovlnných troubách.

Production

Získává se chemicky z celulózy.

Side effects

Hydroxypropylcelulóza nevykazuje žádné nežádoucí účinky a je považována za bezpečnou látku; ve vysokých dávkách však může způsobovat střevní či vyměšovací potíže.

Sources

  • Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurraylink ]
  • A consumer's dictionary of food additiveslink ]
  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
  • Hydroxypropyl cellulose - Wikipedia, the free encyclopedialink ]
Fer potravina
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Additives