Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

E511 - Chlorid hořečnatý

Description

Bílé hygroskopické krystalky nebo prášek dobře rozpustný ve vodě.

Usage

Chlorid hořečnatý zachovává původní barvy potravin a používá se jako zpevňující a ochucující látka. Využívá se při výrobě sójového sýra tofu a objevuje se i v čerstvých plátcích masa, které změkčuje. Funguje také jako náhražka kuchyňské soli.

Production

Jedním ze způsobu přípravy chloridu hořečnatého je neutralizace hydroxidu hořečnatého kyselinou chlorovodíkovou; jiným způsobem je spalování kovového hořčíku v elementárním chloru.

Side effects

Látka je v lidském těle zdrojem hořčíku a v potravinách se považuje za bezpečnou přídatnou látku.

Sources

  • Chlorid hořečnatý - Wikipedielink ]
  • Víš, co jíš ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimmlink ]
  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
  • Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurraylink ]
Fer potravina
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Additives