Adveni

Adveni Breads & baguettes bez lepku

0,75 kg
89,40 Kč 119,20 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

400+ zákazníků má v Oblíbených

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Modrá bezlepková směs pro přípravu těsta na chlebové a tmavé pečivo.

Směs Breads & Baguettes je vhodná zejména pro přípravu kynutých těst na chléb, bagety, dalamánky, kaiserky, slunečnicové či dýňové kostky a veškeré tmavé pečivo.

Výrobek je vhodný pro: celiaky, alergiky na lepek, alergiky na sóju, osoby s NCGS, ovovegetariány, laktovegetariány, laktoovovegetariány, vegany, stravující se dle zásad Kašrutu (PARVE).

Použití

Prolistujte si Adveni modrou kuchařku se zajímavými a jednoduchými recepty na chléb z této modré směsi. 

Tip! Vyzkoušejte např. recept na semínkový chléb.

Budete potřebovat: 350 g bezlepkové směsi Bread & baguettes, 360 ml vlažné vody, 15 g soli, 1 polévková lžíce kmínu (libovolné), 1 balíček suchého droždí a 150 g směsi semínek (slunečnicových, lněných, dýňových, konopných, sezamových nebo chia) *chia semínek použijte z celkového množství max. 10 g

Tento chléb můžete péct jak v domácí pekárně, tak v klasické troubě. V klasické troubě lze níže popsaným způsobem snadno docílit pěkně křupavou kůrku.

  • Návod k přípravě v domácí pekárně:

Do mísící nádoby nalijte vlažnou vodu, přidejte sůl, kmín a také semínka. Přisypte směs Breads & baguettes. Uprostřed směsi vytvořte důlek, do kterého nasypte sušené droždí. Pečte na krátký program cca 2 hodiny (např. 2 hodiny a 10 minut). Není nutno péct na bezlepkový program, který je obvykle tříhodinový. To je zbytečně dlouho, chléb by byl vysušený.

  • Návod k přípravě v klasické troubě:

V míse důkladně smíchejte všechny „suché“ ingredience – tj. směs Breads & baguettes, droždí, sůl, kmín a semínka. Přilijte vlažnou vodu a dobře propracujte (cca 5 minut). Těsto dejte do nádoby, ve které budete péct, a nechte vykynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu cca 45 minut. Pečte cca 1 hodinu nejlépe takto:

Troubu vytopíme na 250 °C, vložíme do ní vykynutý chléb a zároveň na dno trouby vhodíme kostky ledu – jeden plný hrnek (v troubě se vytvoří pára).
Na 250 °C pečeme 15 minut. Poté teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme ještě cca 45 minut. 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít.

  • Upekli byste raději bábovku, litý perník či bublaninu? Podívejte se na fialovou směs Bake a cake.
  • Toužíte upéct dokonalé linecké, cookies či jiné křehké a jemné pečivo? Pak použijte tuto žlutou směs Biscuits & cookies.
  • Na tzv. bílé kynuté, tj. např. rohlíky, veku, toastový i bílý chléb, pizzu, vánočku, koblihy, knedlíky, je ideální zelená směs Donuts & croissants.

O výrobci

Adveni je česká společnost, která se zaměřuje především na výrobu bezlepkových produktů, jako jsou například bezlepkové mouky, vločky, kaše či směsi na zdravé pečení. Podnik dále vyrábí ekologické prací prostředky, které jsou vyrobené z pečlivě vybraných surovin na přírodní bázi, výrobky jsou tak šetrné i k životnímu prostředí. 

Skladování

Skladujte v suchu a chraňte před teplem.

Výrobce

ADVENI
Mělčany 64
664 64
Česká republika

Složení

Kukuřičný škrob
Bramborový škrob
Modifikovaný tapiokový škrob
Chia mouka
Mleté výlisky ze semen chia
Šalvěj hispánská6 %
Dextróza
Emulgátor
Slunečnicový lecitin
Zahušťovadlo
E412 - Guma guar
Látka zlepšující mouku
E300 - Kyselina L-askorbová
Jedlá sůl

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1526 kJ/361 kCal
Tuky1.5 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.6 g
Sacharidy85 g
z toho cukry2.1 g
Bílkoviny1.8 g
Sůl0.43 g
Vláknina0 g

Alergeny

Může obsahovat stopy:
Sezamová semena
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.