Adveni

Adveni Donuts & croissants bez lepku

0,75 kg
97,90 Kč 130,53 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

30+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Sypká směs na pečení, která neobsahuje mléko, přidaný cukr, barviva ani lepek. Produkt je tak vhodný pro celiaky a pro ty, kteří vedou zdravý životní styl.

Jedná se o směs několika druhů bezlepkové mouky, která je skvělou alternativou mouky pšeničné

Výrobek je vhodný pro: celiaky, alergiky na lepek, alergiky na sóju, osoby s NCGS, ovovegetariány, laktovegetariány, laktoovovegetariány, vegany, stravující se dle zásad Kašrutu (PARVE).

Použití

Tato směs je ideální pro přípravu kynutého těsta na běžné pečivo a sladké pečivo. Upečete z ní skvělé rohlíky, veku, toastový chléb, bílý chléb, bulky na hamburgery, pizzu, pirožky, buchty, koláče, vánočku, mazanec, trdelník, frgál, croissanty a mnohé další. Usmažíte výborné koblihy a také langoše či uvaříte bezvadné knedlíky.

Prolistujte si Adveni zelenou kuchařku se zajímavými a jednoduchými recepty na třené a lité moučníky z této zelené směsi. 

K přípravě croissantů budeme potřebovat:

  • Na těsto: 250 g bezlepkové směsi Donuts & Croissants, 220 g studené vody, 60 g krystalového cukru, 6 g soli, 1 lžíce octu a oleje, 5 g sušeného droždí, 200 g másla.
  • Na máslovou vrstvu: 200 g másla, 50 g bezlepkové směsi Donuts & Croissants.
  • Na potření: 1 vejce, trochu mléka.

Všechny ingredience na výrobu těsta smícháme a na pomoučeném stole vypracujeme v hladké, téměř nelepivé těsto. Poté ho zabalíme do potravinářské fólie a dáme na půl hodiny do chladničky. Mezitím si připravíme máslovou vrstvu. Máslo nakrájíme na kostky a smícháme se směsí Donuts & Croissants a uhněteme. Pečící papír si přeložíme na půl a kraje ve vzdálenosti asi 2 cm ohneme po celé délce nahoru. Vznikne nám prostor, kde budeme válet máslové těsto a díky okrajům nám nevyleze ven. Pečící papír ote- vřeme a dovnitř rozprostřeme máslovou hmotu. Papír zavřeme a uzavřeme okraje. Otočíme sklady dolů a válečkem rovnoměrně máslovou hmotu rozválíme do všech rohů. Takto připravenou máslovou vrstvu dáme nejlépe do mrazáku na pár minut.

Z chladničky vyndáme těsto a na pomoučeném stole ho rozválíme tak, aby mělo dvojnásobnou šířku máslové vrstvy a výšku stejnou jako máslová vrstva. Z mrazáku vyndáme máslovou vrstvu, sloupneme z ní pečící papír a položíme ji na polovinu rozváleného těsta, druhou polovinou rozváleného těsta máslovou vrstvu přiklopíme. Přebytečnou mouku ometeme. Takto připravené těsto překrojíme v půlce a 2 vzniklé části položíme na sebe. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 30–60 minut vychladit.

Po vyndání z chladničky těsto na pomoučeném stole lehce pomačkáme válečkem, aby na něm vznikly „vlny“, a poté ho budeme opatrně rozvalovat od středu do stran. Příliš netlačíme a nesnažíme se ho hned rozválet na moc široko. Těsto si ještě otočíme spodní stranou nahoru, opět lehce pomačkáme válečkem a rozvalujeme zase do stran tak, aby šlo přeložit na třetiny. Po rozválení ometeme přebytek mouky a složíme na třetinu – pravou část dovnitř a na ni levou část. Opět ometáme přebytečnou mouku. Těsto opět pomačkáme lehce válečkem a rozválíme jako předtím do stran a tentokrát i do výšky (délka ↔ výška ↑). Zase budeme válet opatrně z obou stran. Při každém rozvalování se snažíme, abychom rozváleli celou plochu včetně krajních rohů, aby nevznikal na konci těsta zbytečný oblouk. Konečný tvar by měl mít asi 20 cm na výšku (= ↑) a do šířky asi 50 cm.

Rozválené těsto rozdělíme rádýlkem na trojúhelníky. Vyjde jich asi 6 a na každé straně zbydou poloviny trojúhelníku, ty můžeme spojit a vznikne sedmý. Nehezké okraje odkrojíme, případně i základny trojúhelníků srovnáme. Na výsledku je to pak znát. Vzniklé trojúhelníky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, stříkneme na ně lehce vodu z rozprašovače a plech zakryjeme potravinářskou folií tak, aby se nedotýkala těsta. Necháme takto kynout asi 2 hodiny. Po 2 hodinách základnu trojúhelníku nařízneme v délce asi 3 cm a croissanty opatrně smotáme, těsto příliš neutahujeme a nemačkáme ho. Smotáváme od základny, naříznuté části stáčíme jakoby lehce do stran a rožky základny směřují lehce k nám. Delší cíp by měl být pod těstem, aby se croissanty na plechu nerozmotávaly. Takto smotané croissanty znovu lehce postříkáme vodou z rozprašovače a opět zakryjeme folií tak, aby se jich nedotýkala, a necháme ještě asi hodinu kynout. 

Mezitím si rozpálíme troubu na 220 °C. Croissanty potřeme směsí vajíčka a mléka a dáme péct do středu trouby asi na 15 minut na 220 °C a poté teplotu snížíme na 180 °C a necháme ještě 5 minut „dojít“. Croissanty hlídáme a pečeme dle výkonnosti trouby, pokud croissanty příliš rychle zhnědnou, teplotu snížíme dříve. Upečené croissanty dáme vychladit na mřížku.

  • Pro přípravu těsta na chléb a tmavé pečivo sáhněte po modré směsi Breads & baguettes.
  • Toužíte upéct dokonalé linecké, cookies či jiné křehké a jemné pečivo? Pak použijte tuto žlutou směs Biscuits & cookies.
  • Upekli byste raději bábovku, litý perník či bublaninu? Podívejte se na fialovou směs Bake a cake.

O výrobci

Adveni je česká společnost, která se zaměřuje především na výrobu bezlepkových produktů, jako jsou například bezlepkové mouky, vločky, kaše či směsi na zdravé pečení. Podnik dále vyrábí ekologické prací prostředky, které jsou vyrobené z pečlivě vybraných surovin na přírodní bázi, výrobky jsou tak šetrné i k životnímu prostředí. 

Skladování

Skladujte v suchu a chraňte před teplem.

Výrobce

ADVENI
Mělčany 64
664 64
Česká republika

Složení

Škrob
Kukuřičný
Bramborový
Rýžová mouka
Vláknina
Psyllium
Bambusová vláknina
Jablečná vláknina
Luštěninové mouky
Mouka z červené čočky
Mouka z fazole mungo
Dextróza
Zahušťovadla
E464 - Hydroxypropylmethylcelulóza
E412 - Guma guar
Hrachový protein
Jedlá sůl

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1500 kJ/358 kCal
Tuky0.3 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.1 g
Sacharidy83 g
z toho cukry2.6 g
Bílkoviny2 g
Sůl0.45 g
Vláknina5.4 g

Alergeny

Může obsahovat stopy:
Sezamová semena
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.