Adveni
Adveni Bezlepkový chléb energy s chia moukou
500 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Sypká směs na pečení chleba, která neobsahuje mléko, přidaný cukr, barviva ani lepek. Produkt je tak vhodný pro celiaky a pro ty, kteří vedou zdravý životní styl.
Jedná se o směs s bezlepkovou moukou z chia, která je skvělou alternativou mouky pšeničné. Po upečení se svou texturou i chutí nejvíce blíží běžné Šumavě, po které se lidem dodržujícím bezlepkovou dietu tolik stýská.
Výrobek je vhodný pro: celiaky, alergiky na lepek, alergiky na sóju, osoby s NCGS, ovovegetariány, laktovegetariány, laktoovovegetariány, vegany, stravující se dle zásad Kašrutu (PARVE).
Použití
Balení obsahuje 500 g směsi na bezlepkový chléb Energy tmavý, ke které se následně přidá 380 ml vlažné vody, 7 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.
S bezlepkovou směsí si můžete chléb upéct v domácí pekárně či klasické troubě.
- Návod k přípravě v domácí pekárně:
Před otevřením sáček protřepeme, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu. Přisypeme obsah balení. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého přidáme sušené nebo čerstvé droždí. Pečeme na krátký program cca 2 hodiny (max. 2 hodiny a 10 minut).
- Návod k přípravě v klasické troubě:
Do skleničky nalijeme 50 ml vlažné vody, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme 21 g čerstvého droždí a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek. Ve velké míse smícháme směs, 330 ml vody a připravený kvásek. Zhruba 5 minut hněteme do hladkého těsta. Nádobu, ve které budeme péct, dobře vymažeme olejem a vysypeme moukou. Vzniklé těsto přesuneme do pečící nádoby a zakryjeme ho potravinářskou fólií, aby neoschlo. Na teplém místě necháme kynout cca 45 minut. Troubu předehřejeme na 250 °C a na její dno dáme starý hluboký plech na pečení, na který nalijeme cca 0,5 l vroucí vody. Troubu rychle zavřeme, aby neunikla pára, která se tam díky vroucí vodě vytvoří.
Pečeme 20 minut, poté troubu otevřeme a páru vyvětráme, vyndáme spodní plech, teplotu stáhneme na 200 °C a pečeme 30 minut. Pak chleba vyklopíme z formy a pečeme ještě 10 minut bez ní, abychom docílili pěknou kůrku.
Pozor, celková doba pečení se může mírně lišit – v závislosti na typu trouby. Že je chléb hotový, prověříme známým testem se špejlí – zapíchneme ji do chleba, a když ji vytáhneme suchou, chléb je upečený. Správně upečený chléb poznáme také tak, že zaklepeme na spodek a ten musí „zvonit“, tzn. znít dutě. Upečený chléb necháme vychladnout na mřížce.
Zamražení čerstvého chleba
Nedokážete celý bochník chleba zkonzumovat začerstva? Tyto směsi byly vyvinuty tak, abyste si pečivo z nich mohli zamrazit. Pečivo si zachová své kvality i po rozmražení. Aby vše dobře dopadlo, přinášíme vám několik rad, jak na to:
- Chléb zamrazujte co nejčerstvější, nikdy však teplý.
- Bochník nakrájejte nožem na pečivo na pravidelné tenké plátky (8–10 mm).
- Přichystejte si sáčky určené do mrazáku.
- Do každého sáčku vložte právě tolik plátků chleba, kolik bezprostředně po rozmrazení spotřebujete. Mezi jednotlivé plátky vložte čtverečky alobalu, snáze je tak při rozmrazování oddělíte od sebe.
- Ze sáčků vytlačte přebytečný vzduch, sáčky uzavřete a vložte do mrazáku. Takto zamražený chléb vydrží v mrazáku až 6 měsíců.
- Po vyjmutí z mrazáku chléb zbavte sáčku a jednotlivé plátky nechte rozmrazit při pokojové teplotě. Pokud spěcháte, můžete je na chvilku vložit do středně vyhřáté trouby či mikrovlnky. Náš tip pro expres výsledek je vložit zmrzlé plátky chleba nakrátko do topinkovače.
- Ihned po rozmražení konzumujte.
O výrobci
Adveni je česká společnost, která se zaměřuje především na výrobu bezlepkových produktů, jako jsou například bezlepkové mouky, vločky, kaše či směsi na zdravé pečení. Podnik dále vyrábí ekologické prací prostředky, které jsou vyrobené z pečlivě vybraných surovin na přírodní bázi, výrobky jsou tak šetrné i k životnímu prostředí.
Skladování
Skladujte v suchu a chraňte před teplem.
Výrobce
ADVENI
664 64 Mělčany 64
Česká republika
Složení
Kukuřičný škrob | |
Bramborový škrob | |
Modifikovaný tapiokový škrob | |
Chia mouka | |
Mleté výlisky ze semen chia | |
Šalvěj hispánská | 6 % |
Dextróza | |
Jedlá sůl | |
Emulgátor | |
Slunečnicový lecitin | |
Zahušťovadlo | |
E412 - Guma guar | |
Kmín drcený | |
Látka zlepšující mouku | |
E300 - Kyselina L-askorbová | |
Regulátor kyselosti | |
E330 - Kyselina citronová |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1526 kJ/361 kCal |
Tuky | 1.5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.6 g |
Sacharidy | 85 g |
z toho cukry | 2.1 g |
Bílkoviny | 1.8 g |
Sůl | 2 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Může obsahovat stopy: |
Sezamová semena |