ARAX

ARAX Ječné kroupy

500 g
24,20 Kč 48,40 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

20+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika, Ukrajina,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Kroupy, celá obilná zrna bez slupky z ječmene

Ječné kroupy mají narozdíl od ostatních obilovin nižší podíl lepku, proto se zařazují do potravin zdravé výživy. Po tepelné úpravě získají lehce oříškovou chuť.

Tato obilovina působí příznivě na lidské zdraví, jelikož snižuje hladinu cholesterolu a lipidů v krvi. Preventivně působí proti srdečně-cévním chorobám, otokům a snižuje nadměrnou produkci mléka u kojících maminek. 

Použití

Před přípravou kroupy propláchněte, vložte do hrnce se studenou vodou, osolte, přidejte kapku oleje a vařte pod poklicí bez míchání. Po 30-40 minutách vaření je zrno křupavé, po 50 minutách měkké a po více jak hodině rozvařené a tedy vhodné do pomazánek a nákypů. Po uvaření necháme 5 minut dojít.

Kroupy můžete použít do polévky, salátů, pomazánek nebo je můžete zapékat, podávat jako přílohu či z nich udělat knedlík, karbanátky.   

O výrobci

Společnost Foodish, s.r.o. je česká společnost, která byla založena roku 1995 se sídlem v Praze. Firma se zabývá výrobou produktů zdravé výživy, luštěnin, těstovin a dalších suchých potravin. Mimo to podnik také nabízí poradenství v oblasti zdravé a dietní výživy. Potraviny jsou zpracované výhradně pod obchodní značkou ARAX, která je synonymem kvalitní výroby.

Skladování

Skladujte při teplotě do 22°C, uchovávejte mimo dosah slunečního záření a při vlhkosti do 70%.

Výrobce

FOODISH s.r.o.    
Pětidomí 177/3
160 00 Praha 6
Česká republika
 

Složení

Ječné kroupy

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1480 kJ/350 kCal
Tuky1.8 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.47 g
Sacharidy75.8 g
z toho cukry0.8 g
Bílkoviny9.2 g
Sůl g
Vláknina g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.