Bidfood

Nature's Meadow Jehněčí hřebínek saratoga

cca 0,8 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 7 DNŮ

Vyprodáno. Očekáváme dnes.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Irsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Saratoga je část krku nepravidelného tvaru s očištěnými žebírky navazujícími na hřbet. Svalovina je prorostlá tukem, který příznivě ovlivňuje chuť masa. Jehněčí maso pochází z mladých ovcí poražených ve stáří od 5 do 12 měsíců. V balení budou dodány dva kusy hřebínku, s pěti očištěnými žebírky.

Exkluzivně nabízíme čerstvé jehněčí maso z Irska pod značkou Nature's Meadow. Jehňata jsou chována venku a odstavena od mateřského mléka ve věku asi 10 týdnů. Příznivé klimatické podmínky Irska s častými srážkami a rozlehlými loukami zaručují kvalitní přirozenou potravu po celý rok. Jehňata nejsou ustájená a živí se pouze trávou na pastvinách. Takové podmínky pozitivně ovlivňují kvalitu masa, jeho barvu i chemické složení.

Použití

Vyzkoušejte tento recept na jehněčí hřebínek v bylinkovém kabátku:

Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Na sporáku rozpalte těžký litinový kastrol vhodný do trouby, až se z něj začne kouřit. Jehněčí kotletky osolte a opepřete. Do kastrolu vlijte olej a opečte na něm maso ze všech stran dohněda včetně konců – trvá to asi 2 minuty. Přesuňte kastrol do trouby (hřebínky by měly být otočené masitou částí nahoru) a pečte 13–15 minut pro střední propečení. Potom maso přemístěte na prkénko a nechte ho 7–8 minut odpočinout. Poté maso potřete dijonskou hořčicí. Nahrubo nasekané bylinky (petržel, pažitku, mátu) promíchejte na talíři a maso v nich obalte. Bylinkovou směs zlehka přitlačte k masu dlaněmi. Krájejte plátky mezi žebry a podávejte pokapané šťávou z pánve a s lehkým salátem a křupavou bagetou.

Kromě pečení se doporučuje i úpravu grilováním.

O výrobci

Dawn Meats Global (DMG) je světová společnost zabývající se chovem masa se zvláštními znalostmi v oblasti bílkovin hovězího, jehněčího a vepřového masa.

DMG působí ve Waterfordu v Irsku s dalšími prodejními kancelářemi v Londýně a Dánsku. Společnost DMG je díky úzkým znalostem trhu a společně s kvalifikovanými a specializovanými pracovníky schopna vyhovět místním potřebám a požadavkům, čímž poskytuje zákazníkům a dodavatelům nejvyšší úroveň služeb

Skladování

Skladujte při 0–4 ºC maximálně 5 dnů, při 0–2 °C viz datum spotřeby.

Po otevření zpracujte do 48 hodin.

Výrobce

Dawn Meats Head Office
Grannagh, Waterford
Ireland - X91 HRR3

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 7 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Irský jehněčí hřebínek100 %