Soyka
Soyka BIO Tofu hedvábné
250 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 6 DNŮ
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Nadýchané sójové tofu hedvábné ochucené mořskou solí nigari.
Tofu je tradiční potravina z Asie, která se vyrábí namočením sójových bobů a následným pasírováním. Silken tofu od Soyka se prodává ve vratné skleničce. Konzistence čerstvého tofu je oproti trvanlivějšímu jemnější a hladší.
Pravou chuť tofu si lépe vychutnáte tak, když ho vylisujete, díky tomu se zbavíte přebytečného nálevu. Mimo to bude mít pevnější konzistenci a na rozpálené pánvi se nedrolí a neprská.
Tofu hedvábné je vyráběno z geneticky nemodifikovaných BIO sójových bobů pěstovaných v Evropě.
Cena nezahrnuje vratnou zálohu ve výši 5 Kč.
Zakoupením tohoto produktu navíc přispějete ke snížení ekologické zátěže. Produkt je dodáván v zálohovaném vratném obalu, který můžete s dalším nákupem vrátit kurýrovi. Plnění do skla je nejen ekologičtější, ale i ze zdravotního hlediska také nejbezpečnější a nejlépe uchovává kvalitu výrobků.
Bez jednorázového obalu
Rohlik.cz dbá na ekologickou udržitelnost a ohleduplnost k životnímu prostředí. Za nákup ve vratném obalu zaplatíte navíc zálohu 5 Kč, kterou Vám po vrácení prázdné nádoby kurýrovi přičteme zpět na Váš zákaznický účet. Díky Vám budeme moct obal znovu použít a společně tak přispějeme ke snížení velké ekologické zátěže, kterou způsobují obaly na jedno použití.
Obaly vracejte kurýrovi vymyté a s víčkem. Usnadní nám to jejich přepravu i opětovné naplnění. Děkujeme.
Použití
S tofu můžete připravit výborný oběd nebo z něj připravit vláčný a chutný dezert.
Tip! Vyzkoušejte tento recept a lívanečky z tofu s malinovou omáčkou
Zralý banán, čerstvé tofu a rostlinné mléko důkladně rozmixujte a ke směsi přisypte namleté vločky. Vše znovu důkladně promíchejte, těsto musí být hutné, aby drželo při sobě. Na rozpálenou a nepřilnavou pánev dejte kopeček těsta, který mírně rozprostřete. Pečte do doby, než nebude jedna strana zcela suchá, poté lívaneček otočte a proces opakujte.
Ve vodě svařte škrobovou moučku a nechte zchladit. Do mixéru vložte maliny a stévii na oslazení. Po částech přidávejte k malinové směsi zchladlou moučku a rozmixujte do hladka. Nakonec tofu lívanečky polijte výbornou malinovou omáčkou a můžete podávat.
O výrobci
Společnost Soyka má bohatou historii, která započala před lety na dovolené v Indonésii, kde čerstvá sójová mléka a tempeh jsou běžným produktem. Proto chtěl majitel společnosti, Michal Jeřábek, dovézt tuto lahůdku i k nám do Čech.
V roce 2018 tedy vznikla ryze česká firma Soyka, která se zabývá výrobou mléčných rostlinných alternativ zahrnujících mléka, jogurty, majonézy a kefíry. Mimo to v sortimentu naleznete i oblíbené tofu nebo tempeh.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 2–6 °C.
Výrobce
Soyka s.r.o.
Libínská 3127/1
150 00 Praha 5
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Voda |
BIO sójové boby |
Nigari |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 295 kJ/71 kCal |
Tuky | 3.5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.5 g |
Sacharidy | 2.4 g |
z toho cukry | 0.9 g |
Bílkoviny | 4.5 g |
Sůl | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Sójové boby |