Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Asijská kuchyně na Rohlíku

Když nejedete do Asie, přijede Asie k vám! Alespoň u nás na Rohlíku určitě. A žádný týden, všechny asijské ingredience i recepty od odborníků na východní klasiky jsou u nás dostupné 365 dní v roce! Takže ať už preferujete thajské Pad Thai, vietnamskou polévku Phở bò nebo třeba japonské sushi, jistíme vám záda. A všechno vám navíc dovezeme až domů, takže žádné velké cestování vás nečeká.

Vařte jako profík podle profíka

 
divider

VIETNAM

 

Základními surovinami jsou ve Vietnamu bezesporu rýže a nudle. Vietnamskou specialitou jsou pak rýžové nudle phở nebo tzv. rýžový papír, používaný při výrobě závitků. Charakteristická je vietnamská rybí omáčka, a kromě toho je zde typické používání nejrůznějšího ovoce, často kandovaného. A velmi populární je tu i pivo.

divider

2 TRADIČNÍ VIETNAMSKÉ RECEPTY PODLE LUKÁŠE NECKÁŘE

S Lukášem Neckářem z Chefparade, který je expert právě na asijskou kuchyni, si uvaříte tradiční phở bò nebo připravíte výtečné závitky.

Phở bò

 
 
Phở bò Na rozdíl od našich zvyklostí jsou ve Vietnamu polévky považovány za hlavní chod. Na nejznámější polévku, Pho, najdete tolik receptů, kolik je ve Vietnamu rodin. Za každou se skrývá unikátní příběh a společně s ním se dědí z generace na generaci. Vy si ji můžete uvařit podle Lukášova receptu, který najdete tady.

CHCI RECEPT

Ingredience

divider

Letní závitky

 
Letní závitky Připravte si krevety, rýžový papír, nudle, zeleninu, bylinky a dochucovadla, a pojďte to zabalit. Letní závitky jsou typické pro vietnamskou kuchyni, ale nenechte se nachytat, nejsou smažené, smaží se pouze jarní závitky. Aby mohla vyniknout chuť všech ingrediencí, je důležité držet se při zemi a použít maximálně 6 surovin, které do závitků zabalíte. Pojďte se mrknout, jak takové závitky připravit, celá příprava vám nezabere víc než hodinu.

CHCI RECEPT
 

Ingredience

 
divider

Nudle jsou základ

divider

Čerstvé bylinky balené v banánových listech

divider

Nefalšované asijské ovoce

THAJSKO

 

Thajsko je proslulé svou pouliční kuchyní a využíváním ostrého koření. Základem jsou i zde hlavně rýže a nudle, ale ke slovu přichází i pořádná dávka chilli. Typickou thajskou surovinou je také kokosové mléko a čerstvé krevety i nejrůznější bylinky. I v Thajsku je pak velmi populární pivo.

divider

3 AUTENTICKÉ THAJSKÉ RECEPTY PODLE LUKÁŠE NECKÁŘE

Dost bylo mluvení, teď je čas proměnit slova v pokrmy. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější recepty z Thajska, které si našly cestu i za hranice. Společně s Lukášem Neckářem jsme vytvořili videorecepty, ve kterých uvidíte postup i použité suroviny.

Červené kari

 
 
Červené kari Začneme pěkně zostra. Základem pro červené karí je kari pasta, která vzniká kombinací až 20 druhů koření a čerstvé zeleniny. Jestli bude žlutá, zelená nebo právě červená, závisí na tom, jaká barva chilli papriček v ní převládá. Aby při přípravě pokrmu nezhořkla, přidejte ji až po orestování masa. Co všechno k přípravě tohoto oblíbeného pokrmu budete potřebovat a jak na přípravu se dozvíte tady.

CHCI RECEPT

Suroviny

divider

Pad Thai

 
Pad Thai Jeden z nejoblíbenějších thajských receptů se do země paradoxně dostal díky čínským osadníkům. Jeho základem je kuřecí maso a rýžové nudle. Ty nikdy nevařte! Namáčí se jen do studené vody, aby se neslepily. Než pustíte do přípravy, máme pro vás ještě několik tipů přímo do Lukáše. Pokud si potrpíte na pálivější pokrmy, orestujte si chilli hned na začátku vaření. Chuť se uvolní mnohem více, než kdybyste ho přidali až nakonec. Smaženou cibulku na posyp se nepokoušejte vyrobit sami, koupený polotovar je křupavější, méně mastný a při správném skladování vydrží mnohem déle.

CHCI RECEPT
 

Suroviny

divider

Tom Yum polévka

 
 
Tom Yum Stejně jako ve Vietnamu, i v Thajsku je polévka plnohodnotným pokrmem. Tou neznámější je bezpochyby Tom Yum, ostrokyselá polévka s krevetami. Pálivost dodává chilli, kyselost obstará limetka. Provonět ji můžete i limetkovými listy a citronovou trávou.

CHCI RECEPT

Suroviny

divider

Soutěžte o kuchařské kurzy v Chefparade!

Chcete se naučit připravovat asijskou kuchyni od mistra na slovo vzatého? Pak si zasoutěžte o speciální kulinářské kurzy v Chefparade, které zde připravili přímo pro nás. Od Lukáše Neckáře se tu naučíte, jak připravit všechny výše zmíněné recepty jako praví asijští kuchaři.

 
divider

Bez rýže to není Asie

divider

Bez kokosového mléka se nehnete

divider

Kari pasty pro každou příležitost

divider

Speciální omáčky, bez kterých se neobejdete

divider

Hotovky až pod hůlky

divider

Asijské nápoje

divider

Okořeňte si to

divider

JAPONSKO A KOREA

 

Japonsko si celosvětovou proslulost své kuchyně zajistilo díky sushi, ale miso polévky či ramen také určitě stojí za vyzkoušení. Jižní Korea je zase proslulá svým kimchi, které obstojí samostatně, ale i jako součást složitějších receptů.

divider

PŘIPRAVTE SI SUSHI S ROHLIK CHEF

Sushi

Samotný název „sushi“ nemá s rybami nic společného. Doslovný překlad znamená „kyselá rýže“ a samotný princip přípravy rýže nepochází z Japonska, ale z Číny. Japonská kuchyně je typická svými zdravými pokrmy i hojným využitím ryb a plodů moře. Klasikou je zde také nakládaná zelenina a tepelná úprava omezená na minimum. Aby bylo sushi jedno haiku, použijte na přípravu rýže rýžovar. Zároveň ji dochucujte až po uvaření, a to octem se solí a cukrem. Kousek zázvoru pak jezte vždy mezi jednotlivými sousty – slouží totiž k neutralizaci chutí, takže každé sousto bude jako to první.

Hosomaki a uramaki

 

Hosomaki a uramaki 

Hosomaki je tenká sushi rolka, která se krájí na šest stejně velkých kusů. Kromě rýže a řasy obsahuje jednu základní surovinu. Ryba musí být vždy čerstvá, v Japonsku jde nejčastěji o tuňáka a oblíbenou variantou místních dětí je ta s okurkou se sezamem. 


Uramaki (tzv. California Roll) patří mezi nejoblíbenější druhy sushi v západním světě. Pochází z doby, kdy sushi v 50. letech proniklo do USA a jde o rolku obrácenou: řasa je uvnitř, rýže na povrchu.

CHCI SI PŘIPRAVIT SUSHI

 

Nigiri sushi

 
Nigiri sushi Nesmíme zapomenout ani na klasiku v podobě rýžových nočků, na které se naaranžuje kousek syrové ryby nebo avokádo. Příprava je velmi snadná. Nejprve si namočte ruce, aby se vám na ně rýže nelepila, a vytvarujte váleček. Ten by měl vážit ideálně 22 gramů. Pak namažte rybu trochou wasabi a položte na připravený noček. Nigiri se správně konzumuje opačně, než se servíruje, to znamená rybou dolů. Díky tomu si lépe vychutnáte její chuť. CHCI SI PŘIPRAVIT NIGIRI SUSHI

 
divider

Vybavte se

Čerstvé ryby jsou základ

cca 220 g
Cena dle dodané hmotnosti
Více info
cca
 134.86 Kč
599,90 Kč/kg

Ovoce a zelenina nejen na sushi

Speciální omáčky a ingredience

Není rýže jako rýže

divider

Naložte si teriyaki kuře

 
 

Smažená kuřecí křídla v omáčce teriyaki

 

Název teriyaki je nejčastěji spojován právě s kuřetem, nicméně reálně se vztahuje k celé kuchařské technice. S její pomocí se připravují především ryby a maso, které se během vaření potírají speciální omáčkou, slouženou ze sójové omáčky, saké a cukru. I proto mají výsledná jídla krásnou nazlátlou barvu a nasládle pikantní chuť.


CHCI RECEPT

 

divider

Misa bude plná mísa

 

Míso polévka

Potřebujete posílit imunitu, doplnit vitamíny nebo probiotika? To všechno tato tradiční japonská polévka umí. K přípravě budete potřebovat sójovou pastu Miso, tofu, řasu wakame a jarní cibulku. Do základu můžete také přidat vývar z tuňáka, kterému se říká dashi. Polévku si můžete připravit hned na dva způsoby. Příprava je stejná, liší se jen typ přidané sójové pasty. Z bílé si uvaříte Miso shiru, z červené Akadashi. A že nevíte, kde všechny suroviny sehnat? To nechte na nás, vše si můžete jednoduše vložit do košíku. 

divider

Dělejte ramen(a)

 

Ramen

 

 

Ramen je tradiční japonské jídlo, které se sestává především z nudlí, silného vývaru a nakládaného vejce a dalších případných ingrediencí. Možných variací podoby ramenu existuje několik, včetně regionálních variant, tím nejznámějším je ale bezesporu tzv. tonkotsu ramen. V samotném Japonsku najdete nepřeberné množství obchodů a restaurací, které tuhle dobrotu servírují, u nás si ji pak z autentických surovin můžete připravit i doma.

 

 

 

Nebo přijďte k hotovému

divider

Kimchi od A do Z

 

Kimchi

Korejskou kuchyní myslíme samozřejmě Koreu Jižní, jakkoliv se Severní sdílí spoustu kulinářských tradic. Mezi ně nepochybně patří kimchi, pokrm složený z čínského zelí, bílé ředkve, koření, soli a případně další zeleniny. Kimchi je vynikající zdroj vitamínů a minerálů a má příznivý vliv na udržení zdravé trávicí soustavy. Kromě toho stimuluje chut k jídlu a celkovou vitalitu. Není tak náhodou, že se řadí mezi pět nejzdravějších jídel světa.