Titbit

Titbit Císařský hrášek, vanička

180 g
74,80 Kč 415,56 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

400+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Keňa, Egypt, Peru,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Císařský hrášek neboli mangetout patří stejně jako cukrový hrášek mezi odrůdy, u které se konzumují celé lusky se semeny, je však o mnoho plošší. Jeho lusky jsou jasně a sytě zelené, dlouhé cca 4–6 cm. Oblíbený je v asijských zemích, především v čínské kuchyni.

Použití

Mangetout můžeme konzumovat syrový, ale pro jeho méně sladkou chuť je lepší tepelně upravený.

Připravují se z něj polévky, přílohy, podává se s rýží, těstovinami nebo v salátech. Hojně se využívá také ve studené kuchyni a častou kombinací je hrášek s karotkou nebo zrny cukrové kukuřice.

Tip! Připravte si s námi těstoviny s císařským hráškem, rajčaty a bazalkou.

Do osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny. Na másle v hrnci opékejte na mírném ohni cca 15 minut omyté lusky hrášku, osolte, opepřete. Mezitím na olivovém oleji opečte na plátky nakrájený česnek a přidejte cherry rajčata. Na rozpálené pánvi opečte dozlatova krůtí filety, osolte, opepřete. Jakmile se těstoviny uvaří přidejte k nim máslo a zakysanou smetanu, důkladně promíchejte. Servírujte vše dohromady s lístky čerstvé bazalky. 

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Čerstvý hrášek má velmi krátkou dobu trvanlivosti, proto jej zkonzumujte co nejdříve.

 

Složení

Císařský hrášek