Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Čerstvě sklizeno

Sotva vykoukla z hlíny a už ji můžete mít na talíři! Na Rohlíku se totiž i letos dočkáte čerstvě sklizené sezónní zeleniny z českých polí. A když říkáme čerstvě sklizenou, tak to myslíme opravdu vážně! Už za 6 hodin od sklizně ji totiž můžete mít doma na stole. Během sezóny, která v Česku trvá zhruba od dubna do konce října, tak u nás postupně najdete lokální chřest, cibulku, ředkvičky, saláty, jahody... zkrátka vše, co se zrovna urodí v naší rodné hroudě.

 
 

Jak na čerstvou zeleninu a ovoce? Na Rohlík Chef najdete na jedné stránce výtečné recepty s předvybranými ingrediencemi pro nejlepší výsledek.

 
 

Co pro nás znamená, když se řekne „čerstvě sklizeno“? Žádné vytáčky, ale poctivost. Zeleninu a ovoce s tímto označením vám totiž od českých farmářů doručíme už za 6 hodin od sklizně! Najdete ho proto jen u takových produktů, které byly sklizeny 6–48 hodin zpět.

 
Každý týden vám nabídneme čerstvě sklizenou zeleninu i ovoce od českých pěstitelů za cenu konvence. Proč? Protože vám chceme umožnit vyzkoušení poctivé práce menších dodavatelů. A společně tak podpoříme jejich řemeslo.
 

Proč dovážet zeleninu a ovoce stovky kilometrů, když nám v Česku roste v sezóně úžasná lokální úroda? Podporujte s námi lokální pěstitele, kteří pěstují ovoce a zeleninu s láskou a dodávají nám jí do Rohlíku jen pár hodin po sklizni.

 

BORŮVKOVÝ RÁJ

Ještě ráno spokojeně visely na keříku v Hovoranech a teď mohou doputovat až k vám domů. Čerstvě utržené kanadské borůvky z farmy na jižní Moravě jsou sladké, šťavnaté a mají intenzivní a krásnou vůni. Farmáři je pěstují ohleduplně k přírodě a ručně sklízí. Se vší něhou a úctou, kterou si borůvky zaslouží. Obsahem cenných živin, včetně zdraví prospěšných látek, se totiž řadí k našemu nejcennějšímu ovoci.
 
divider

TY JSI MÁ, JAHODOVÁ

Jahody, nejsladší vzpomínka na léto. Pro ty čerstvé a šťavnaté už nemusíte dřít v záhoncích na zahradě nebo jezdit na pole. My vám dovezeme ty nejčerstvější kousky, které ještě ráno spokojeně odpočívaly v řádku u farmáře ve Vraňanech, už za šest hodin od sklizně. Dokonale sladké a šťavnaté. Pojďte je s námi vyzkoušet v některém z našich letních receptů nebo jen tak.
 
divider

MY TO NA SALÁTU NEMÁME

Salát je dokonalým doprovodem ke každému jídlu, zvlášť pak v létě. Osvěží, odlehčí a dodá skvělý křupavý element. Můžete se spolehnout, že k vám domů dorazí ty nejsvěžejší kousky ze záhonů našich farmářů a zelinářů. Každá hlávka je ručně utržena a zkontrolována, aby na vašem stole udělala opravdovou parádu. Dejte našim salátům zelenou!
 
divider
 

Inocenc Šik

Pan Šik je často označován za jednoho z nejlepších zelinářů na Moravě. Proč? Protože si nebojí ušpinit ruce. Hlínou. Spolu se synem hospodaří na zhruba 15hektarovém poli na kraji Brna a jeho saláty, bylinky a čerstvá zelenina jsou vyhlášené po celé republice. A díky ochranné známce IPZ nejsou napuštěny spoustou chemie.

 

Zelináři z Nedomic

Jaroslav Jeřábek má zeleninu v krvi! Ještě aby ne, když je pokračovatelem dlouholeté rodinné tradice. Sám převzal farmu po rodičích a v úrodné Polabské nížině pěstuje saláty, kedlubny a další parádní zeleninu. Je hrdým držitelem regionální značky Polabí a certifikace IPZ.

 

Jahodárna Vraňany

Pěstírna navazující na rodinnou tradici funguje už od roku 1998. Na 300 hektarech pěstují řadu celou řadu jahodových odrůd, včetně sazenic, a využívají ty nejnovější technologie. Kromě toho se Vraňanech věnují i pěstování dalšího ovoce nebo výrobě džemů.

 

Sluneční farma

Vykáň Stanislav Hecht pěstuje zeleninu ve staré farmě kousek od Prahy. Kromě klasik, jako jsou rajčata, papriky a bylinky, má i vlastní skleník, v němž se každoroční rodí výborné citrusy a tropické plody.

 
 

Jaktože je zelenina na Rohlíku tak čerstvá?

 

Jak putuje zelenina v běžném supermarketu?