Naše maso

Naše maso Přeštická klobása

cca 470 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ

Prémiová kvalitaOd českého farmářeZachraň mě za 116,90 Kč

cca

 138,00 Kč 292,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

100+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Klobása prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštických černostrakatých prasat. Přinášíme vám typickou českou klobásu, připravenou podle původní československé receptury. Přeštickou klobásu z Našeho masa tvoří hovězí z čestru a větší podíl nahrubo semletého masa z přeštíků, paprika, česnek a kmín. Naražená je do vepřového klobásového střeva, poté se udí a nakonec se šetrně povaří v páře.

Klobásy patří k nejoblíbenějším uzeninám již tisíce let. Vyráběly se už ve starověku, postupně se rozšířily do celého světa a dodnes se připravují podle stovek receptů. Základ ale zůstává stejný: nahrubo namleté nebo nasekané maso a sůl. Do klobás se často přidává ještě koření, víno, pivo, dokonce i různé vnitřnosti. Nejčastěji se udí, vaří nebo pozvolna suší.

Balení obsahuje 3 klobásy (cca 460 g). Baleno v ochranné atmosféře.

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Použití

Přeštickou klobásu si můžete dát nastudeno, ale nejlepší je teplá. Můžete ji ohřát jako párek nebo pozvolna grilovat. Před grilováním ji nenařezávejte, zbytečně by z ní vytekla lahodná šťáva. Skvěle se hodí i do zelňačky!

V Našem mase klobásu nejprve 10 minut ohřívají v horké (80 °C) vodě. Poté ji dají na gril a krátce opečou. Podávájí s hořčicí, křenem a chlebem z Esky. V téhle úpravě je nejšťavnatější.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 5 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřové maso78 %
Hovězí maso19 %
Dusitanová solící směs
Jedlá sůl s jódem99.5 %
E250 - Dusitan sodný
Čerstvý český česnek
Černý pepř
Kmín
Sladká paprika
Přírodní obal vepřové střevo

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1146 kJ/271 kCal
Tuky23 g
z toho nasycené mastné kyseliny10.5 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny16 g
Sůl1.8 g
Vláknina0 g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.