Naše maso

Naše maso Pikantní hovězí klobása z čestru

cca 480 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 7 DNŮ

Prémiová kvalitaOd českého farmáře

cca

 139,23 Kč 292,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

100+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Hovězí klobása prémiové kvality z masa jalovic a volů českého strakatého skotu. Pikantní hovězí klobása je vyrobená podle našeho receptu pouze z hovězího masa, papriky, kmínu, nového koření a česneku. Naražená je do vepřového klobásového střeva, poté se udí a šetrně povaří v páře.

Balení obsahuje 3 klobásy (460 g). Baleno v ochranné atmosféře.

Klobásy patří k nejoblíbenějším uzeninám již tisíce let. Vyráběly se už ve starověku, postupně se rozšířily do celého světa a dodnes se připravují podle stovek receptů. Základ ale zůstává stejný: nahrubo namleté nebo nasekané maso a sůl. Do klobás se často přidává ještě koření, víno, pivo, dokonce i různé vnitřnosti. Nejčastěji se udí, vaří nebo pozvolna suší.

Český strakatý skot

V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.

Použití

Hovězí klobásu si můžete dát nastudeno, ale nejlepší je teplá. Můžete ji ohřát jako párek nebo pozvolna grilovat. Před grilováním ji nenařezávejte, zbytečně by z ní vytekla lahodná šťáva. Skvěle se hodí i do zelňačky.
V Našem mase klobásu nejprve 10 minut ohřívají v horké (80 °C) vodě. Pak ji dají na gril a krátce opečeme. Podávají je s hořčicí, křenem a chlebem z Esky. V téhle úpravě je nejšťavnatější.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 7 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hovězí maso70 %
Hovězí lůj30 %
Dusitanová solící směs
Čerstvý český česnek
Černý pepř
Sladká paprika
Kmín
Nové koření
Chilli
E250 - Dusitan sodný
Baleno ve vepřovém střívku.

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1774 kJ/430 kCal
Tuky42 g
z toho nasycené mastné kyseliny21 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny12 g
Sůl1.8 g
Vláknina g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.