Grilovací sezóna
Počasí přeje a my s nadšením zahajujeme grilovací sezónu. Oprašte rošty, vytáhněte venkovní posezení a chystejte podpalovače, ty dobroty se samy neupečou! A protože klíčovým prvkem každého grilování je samotné jídlo, můžete si u nás vybrat maso, které povýší každou grilovačku na respektovanou společenskou událost. Žhavte uhlíky s Rohlíkem!
divider

Co hází zkušení řezníci na gril?

The Real Meat Society

Paul Day a jeho bio řeznictví stojí proti neetickým velkochovům a vrací se zpět na pastvy. Ať už jde o hovězí ze skotského plemene Aberdeen angus nebo vepřové z českého Přeštíka, vše pochází výhradně od lokálních farmářů a zpod širého nebe.

 

Naše Maso

Nabídka vyhlášeného pražského řeznictví rozhodně není jen o prvorepublikových uzeninách nebo špičkovém masu na burgery. Proto jsme nabídku rozšířili o řádně prorostlé steaky: hovězí z českého plemene čestr a vepřové z přeštického čuníka.

Ecoproduct

Vysočina je drsný kraj a sídlo rodinné biofarmy Ecoproduct. Jak název naznačuje, farma zpracovává výhradně maso z ekologických chovů. Takové vyzrálé steaky z Jelcovy Lhotky se už třesou na rošt vašeho grilu.
divider

Jako prase v žitě

Prémiové vepřové maso z Qualiva vyniká jemnou chutí a křehkostí. Ještě aby ne, když jsou jejich čuníci krmeni baštou bez jakékoliv chemie. Můžete si tak být jisti, že z výsledného steaku budete úplně chrochtat blahem.
divider

Vyzrálá masa

divider

Burger, o kterém sníte

A co třeba klobásku?

divider

Bezmasá inspirace

divider

Naložte ho

divider

Grilujte jako Chef

divider

Nechte si poradit

Nevíte, jaké pivo se nejlépe hodí k burgeru, nebo jakým vínem zapít grilovanou kotletku? Naše sommeliérka Maruška vám poradí, jak napárovat jídlo s vínem, pivem i nealkem.
divider

Je libo pivko?

Milovníci piva zajásají, protože jedno dobře vychlazené se hodí téměř ke všem pokrmům. Pokud holdujete výraznějšímu hovězímu, tak sáhněte raději po tmavším typu, které jídlu dodá správný říz. Jednodušší úpravy masa si zase zaslouží světlá a polotmavá piva s příjemnou hořčinou na závěr. A nebojte se ani i nealka či radleru.
divider

Či raději sklenku vína?

K lehkým pokrmům či zelenině se nejvíce hodí suchá až polosuchá bílá vína. Vepřové maso si zas skvěle notuje s Veltlínským zeleným či Müller Thurgau a k drůbeži a rybám si volte Sylvánské zelené nebo Ryzlinky. Pokud se chystáte na hovězí steak či burger, sáhněte po červeném vínu v suchém provedení. Maso skvěle doplní tradiční Frankovka nebo Zweigeltrebe, otevřít ale můžete i stále populárnější Primitivo. Osvěžující tečkou může být víno růžové. Skvěle totiž doplní chuť masa i zeleniny, a neztratí se dokonce ani u dezertu. A vězte, že chybu nikdy neuděláte ani šumivým vínem nebo Proseccem.

divider

Tvrdé, nebo nealko?

divider

Zařídíme to za vás

Zkuste to bez plastů