![Masopust na Rohlíku🍖](https://www.rohlik.cz/cdn-cgi/image/f=auto,w=1230,q=75/https://cdn.rohlik.cz/images/microsite/1294/1294-1706269797.jpg)
Masopust – tradiční svátek, během kterého si naši předkové dopřávali vydatnou hostinu a chystali se na čtyřicetidenní půst. Taková zabijačka je krásným příkladem udržitelného přístupu k masu, protože se využije téměř každá část zvířete. Jitrnice od řezníka Kloudy bez přidaných látek, vepřová kolena sous–vide a další pochoutky z poctivých farem si můžete dopřát i vy. Už za hodinku a v té nejlepší kvalitě!
![](https://cdn.rohlik.cz/images/microsite/divider/69924/69924-1706269574.jpg)
![](https://www.rohlik.cz/cdn-cgi/image/f=auto,q=75/https://cdn.rohlik.cz/images/microsite/image/69925/69925-1706269613.jpg)
Protože jste na Rohlíku, buďte si jistí, že vám naservírujeme tu nejčistší podobu jitrnic, která se dá pořídit. České řeznictví Maso Klouda je vyrábí podle tradiční receptury a jen z kvalitního vepřového masa bez přidaných látek. U Dolejších se zase můžete těšit na jelita, která se dělají přesně tak jako dříve – z různých částí vepřového masa, krve a krup. Poté se do směsi přidá už jen sůl a aromatické koření.
![](https://cdn.rohlik.cz/images/microsite/divider/69929/69929-1706269694.jpg)
![](https://www.rohlik.cz/cdn-cgi/image/f=auto,q=75/https://cdn.rohlik.cz/images/microsite/image/69930/69930-1706269722.jpg)
Jitrničky, jelita i prejty z českého řeznictví a uzenářství U Dolejších pochází z velké části od českých farmářů a uzeniny jsou vyráběny podle tradičních prvorepublikových receptur. Filozofie společnosti je postavena na třech pilířích, a to vítat nové trendy, ctít poctivé řeznické řemeslo a vážit si lidské práce.