Nejlepší řeznictví

U nás v Rohlíku najdete maso od těch nejlepších řezníků a farmářů z okolí! Každý den nám ho vozí čerstvé přímo z nedalekých řeznictví a farem a my vám ho ten samý den dovezeme chlazené až ke dveřím! Ochutnejte třeba proslulá stařená masa z The Real Meat Society, bio hovězí z farmy Ecoproduct, prémiové vepřové maso Qualivo nebo poctivě krmená kuřátka z Farmy rodiny Němcovy.

Proč je maso na Rohlíku opravdu čerstvé?

Protože jde od farmáře nebo řezníka přímo k vám a neputuje stovky kilometrů v kamionech a přes mezisklady, než se dostane k vám na talíř.

ROHLIK.CZ

 

BĚŽNÝ SUPERMARKET

 
divider

Nejvyhlášenější řeznictví ve vašem městě

Naše maso


Malé řeznictví s velkým srdcem, kde najdete kvalitní maso z českých chovů a neodolatelné a voňavé uzeniny vlastní výroby. Dobré české maso získávají především od svého hlavního dodavatele Amaso, které se řídí starými řeznickými postupy a metodami. Každý kus dobytka si pečlivě vybírají a dohlíží na jejich stravu a zacházení. Na pulty tak dorazí jen kvalitní a čerstvé maso, které můžete znát také z restaurací Ambiente.

 

 

 

The Real Meat Society (TRMS)



The Real Meat Society založil Paul Day se svou manželkou Michaelou v roce 2010 s velkými cíli. Otevřít v Čechách první řeznictví zpracovávající maso jen ze zvířat z pastevních chovů, vrátit na české talíře maso z původních plemen a ukázat, že i české hovězí může být křehké a chutné. To se jim nakonec podařilo a jejich řeznictví je vyhlášené svým masem široko daleko.

Qualivo



Již od roku 1995 Qualivo zásadním způsobem mění masný trh. Jaký je rozdíl mezi Qualivo a jinými bio chovy? Qualivo se neomezuje pouze na systém péče o zvíře, ale jde o krok dál - krmivo a celá nutriční péče musí splňovat kvalitativní standardy, a je zvířatům bez omezení. Výsledkem jsou velmi dobře vyvinutá zvířata s velice křehkým a chutným masem. A to včetně řezů nebo úprav, které jsou někdy považovány za druhořadé (vařené, mleté).

 
 

Ecoproduct



Ecoproduct je rodinná firma opírající se o zázemí vlastní biofarmy.
"Celý proces výroby masa, od nákupu živého dobytka až po konečný prodej zákazníkům, je zcela v našich rukou, takže můžeme garantovat nejvyšší kvalitu zboží. Klademe velký důraz na výběr jednotlivých kusů dobytka a maximálně dbáme o citlivé a humánní zacházení se zvířaty, jak během přepravy, tak během porážky. Maso necháváme vyzrát minimálně 14 dní. Výraznější vůně masa a nazelenalá barva šťávy (nikoliv masa) nejsou známky zkaženosti, ale průvodní jevy vyzrálosti," vysvětlují farmáři.

Farma rodiny Němcovy



Farma rodiny Němcovy v Netíně vychází z nejstarší tradice českého venkova, abychom našim zákazníkům nabídli to nejlepší, co naše země dává. Důraz na kvalitu a nejmodernější technologie se zde setkávají se staletým umem a dovedností selského stavu. Farma rodiny Němcovy se řadí mezi nejlepší obdobné podniky ve zpracování mléčných produktů i proto, že se nachází v ekologicky nejčistší oblasti České republiky – Českomoravské vrchovině. Její rozmanitost, podhorský charakter, řídké osídlení a panenská příroda dávají ty nejlepší podmínky pro chov skotu. „Příroda je pro nás to nejcennější.“
 

 

Meatpoint

 

MeatPoint je parta farmářů z Krušných hor, kteří na pastvinách o rozloze 1300 ha volně chovají prvotřídní hovězí dobytek už od roku 1994. Před lety se rozhodli, že nechtějí používat žádnou chemii, a proto chovají zvířata přirozeným způsobem bez antibiotik a hormonů. Hovězí nechávají vyzrát suchým nebo mokrým zráním, což ocení zákazník nejen na jazyku, ale už během vaření. A všechno si dělají sami, takže se za své produkty můžou zaručit od vidlí až po vidličku. Jejich cílem je vrátit chuť českému hovězímu. Češi se musí naučit, že hovězí maso není něco tvrdého, co jim nechutnalo ve školní jídelně.

 
divider

Vyzrálé steaky a stařená masa

Víte, v čem se ukrývá tajemství šťavnatých steaků a mas, které se rozpadají na jazyku? Křehký steak si nepřipravíte z čerstvého hovězího, které najdete na pultech bežných supermarketů. Opravdu dobré hovězí se pozná tak, že ho řezník vyvěsí a zasucha nebo zamokra staří. K vyzrání maso potřebuje nejméně 10 až 14 dní a až potom z něj připravíte ten nejlepší steak. Jen pozor! Nezalekněte se vůně stařeného masa po rozbalení. Správně vyzrálé maso má svou specifickou vůni, která není známkou zkaženosti, ale průvodním jevem jeho vyzrálosti.
 
divider

Záleží nám na podmínkách zvířat

 

Na Rohlíku rádi podporujeme farmáře, kteří zvířata chovají s úctou. Věříme, že krávy se mají pást volně na pastvě a dostávat poctivé přírodní krmení, na které byly zvyklé po staletí. A že i jejich porážka se dá provést s respektem tak, aby zvíře zbytečně netrpělo. Bez zbytečného stresu z převozů a zkušeným řezníkem, který ví, jak se zvířetem zacházet, aby se zbytečně nestresovalo.

 
divider

Co je to BIO maso?

BIO není marketingový výmysl, jak se spousta lidí domnívá. Je to zodpovědný přístup k produkci masa. Podporuje místní farmáře, kteří se chovají ohleduplně nejen ke zvířatům, ale také k půdě a rostlinám. A díky vaší volbě, můžete mít na stole kvalitní maso, které neprocestovalo celý svět, ale je od lidí, kteří mají svůj příběh. Více si můžete přečíst v našem článku.
 
divider

Uvařte si podle Romana Vaňka

Nevíte, co vařit? Nebo se vám prostě jen nechce všechny ingredience na vás oblíbený recept hledat po jednotlivých regálech? Vyzkoušejte Rohlik Chef! Vyberte si recept od Romana Vaňka, který chcete vařit, a na jedné stránce si do košíku přidejte všechny ingredience. Vše vám dovezeme s vaším nákupem už do 120 minut a vy si už jen v klidu uvaříte podle receptu Romana Vaňka na našem webu.