Slamák fest

Slamák fest

Slamák fest – to je první festival, díky kterému zažijete venkov v Praze a Rohlík naživo. Čekají na Vás dobroty od opravdových farmářů a poctivých lokálních dodavatelů z Rohlik.cz, pouliční umění i program pro děti. Už 5. října se v Botanické zahradě v Troji rozproudí barevná tržnice plná buskerů, divadla, komiků i akrobatů.

Čeká na Vás bohatý program

Čeká na vás 6 zón, které v průběhu dne můžete navštívit. V každé z nich se bude odehrávat speciální program: Ve Stodole si vychutnáte akustické koncerty, divadlo nebo stand-up show. V Busking zóně se můžete těšit na pouliční umělce a zpěváky. Pigy Selátkov přivítá dětské hvězdy, kouzelníky, tanečníky i divadlo pro děti. Všechny ženy, maminky i babičky si budou moci zaskočit Na Kafíčko, kde na ně čeká povídání s českými blogerkami a blogery. Pro chvíle odpočinku a pohody je pak určená Čítárna – známé osobnosti budou číst malým i velkým posluchačům. A pro všechny zvídavé duše je také připraven Krmelec, kde vystoupí čeští odborníci s přednáškami na téma jídla, éček i alternativního stravování.

 

Pořiďte lístky za výhodnou cenu!

Na Rohlíku jsme pro Vás exkluzivně připravili rodinnou vstupenku, se kterou ušetříte. Za cenu 490 Kč získáte vstup na akci pro 2 dospělé osoby a 2 děti. Běžná cena této rodinné vstupenky na místě konání akce bude 580 Kč. 

 

Naši farmáři

Koláčkova pekárna

Tato rodinná řemeslná pekárna se specializuje na pečení 100% žitného chleba. Žádné náhražky, jen poctivá ruční práce, tradiční receptury a vlastní kvásek. A na své si přijdou i bezlepkáři! Vyzkoušejte pečivo ověnčené cenami.
 
 

BioVavřinec

Hlavní myšlenkou jejich hospodaření je trvale udržitelný rozvoj v okolí vesničky Okrouhlice. Snaží se o citlivé chování k přírodě a na svých pastvinách chovají plemeno českého červenostrakatého skotu na mléčnou produkci. Kladou důraz na dlouhověkost dojnic a upřednostňuji ji před maximalizací dojivosti za cenu zničení jejich zdraví. Tento přístup se neprojevuje zvýšenou produkcí mléka, nýbrž zvýšenou jeho zvýšenou kvalitou. A to zejména v parametrech jako je chuť, vůně a barva.

Meatpoint

Meatpoint je parta farmářů z Krušných hor, kteří na 1 300 ha volně chovají prvotřídní hovězí dobytek už od roku 1994. Před lety se rozhodli, že nechtějí používat žádnou chemii, a proto chovají zvířata přirozeným způsobem bez antibiotik a hormonů. Jejich cílem je vrátit chuť českému hovězímu a jako podstatu své práce berou kvalita masa. Všechno si dělají sami, takže se za své produkty můžou zaručit od vidlí až po vidličku.
 
 

Čerstvě utrženo

Čerstvě utrženo je sdružení několika českých farmářů, kteří pod společnou značkou pěstují a dodávají do tuzemských obchodů rajčata a v letní sezoně také meruňky a borůvky. Jejich společným cílem je nabízet zákazníkům kvalitní zeleninu a ovoce, pěstované v Česku, poctivě a šetrně k přírodě. Farmáři z Čerstvě utrženo věří, že ohleduplně vypěstované potraviny bez zbytečné chemie jsou nejen lepší, ale i zdravější. Proto pro své rostliny používají výhradně přirozenou biologickou ochranu, obnovitelné zdroje a maximum přirozeného světla a vzduchu.

Vino Cibulka

Ve vinařství VINO CIBULKA hledí na to, aby byla vína v co největším souladu s přírodou. Z tohoto důvodu révu pěstují bez škodlivých pesticidů a herbicidů a při práci ve sklepě dbají na to, aby do přírodních procesů zasahovali co nejméně. Spolu s nízkým obsahem síry jsou to právě zásady BIO produkce, které dávají vínům charakter a vysokou kvalitu. Víno zraje v dřevěných i nerezových tancích a v barikových sudech. Je vyráběno s láskou a velkým ohledem na živtoní prostředí.
 
 

Zichovec

Zichovec je rodinný řemeslný pivovar, který vaří pivo od roku 2012. Rádi zde přináší na trh zajímavé kombinace chutí, které nejsou pro klasické pivo běžné. V poslední době se nejvíce zaměřují na svrchně kvašená piva typu ALE, NEIPA a tzv. „kyseláče“ s přídavkem ovoce.

Bohemsca

Za příběhem limonád Bohemsca stojí Jiří Vládík, který již jako malé dítě se srdcem plným ideálů snil o výrobě zdravých limonád pro všechny. A v roce 2015 proměnil představu perfektního osvěžení v realitu. Výsledkem jsou nápoje prémiové kvality, které hrají barvami a roztančí chuťové pohárky. Limonády, coly a toniky podle poctivých českých receptur, vyráběně bez konzervantů a náhražek. Prostě žádná zbytečná chemie, jen 100% přírodní chuť.
 
 

Prémiové vepřové a hovězí maso Qualivo

Za luxusním masem z Qualiva nestojí žádný trik. Jen náležitá péče o každé zvíře, respekt k jeho potřebám a špičkové krmivo podle švýcarské receptury. Výsledkem je maso v každém ohledu prémiové.

Ostatní dobroty, na které se můžete těšit

 

Proč jsme se rozhodli být součástí Slamák festu?

,,Slova jako farmáři a čerstvost ztrácí poslední dobou své původní významy. Pod vlivem velkých řetězců a jejich marketingových masáží může snadno vzniknout dojem, že čerstvé je i jídlo, které cestovalo tisíce kilometrů a ve stovkách prodejen na něj sahaly desítky lidí. V Rohlíku to ale vidíme jinak. Podporujeme opravdové farmáře ze všech koutů Česka i péči, kterou svým produktům věnují. A na Slamák Festu je návštěvníci můžou zažít naživo. Proto jsme se také stali generálními partnery festivalu. V Česku nám dlouhodobě chyběla akce, kde si může člověk potřást rukou s místními řezníky, zelináři nebo pekaři a rovnou ochutnat plody jejich práce. Jsme rádi, že můžeme přidat ruku k dílu, vrátit farmářským trhům původní smysl a nabídnout lidem jídlo tak čerstvé a kvalitní, jako by si ho sami vypěstovali či upekli."

 

Tomáš Čupr, majitel Rohlik.cz

Mapa akce