Víme, že objednat v pátek může být někdy náročné. Proto jsme vám nově zlevnili dopravu vždy od úterý do čtvrtka. A rovnou o 50 %.
Odhalte všechny chutě našeho Svatomartinského

Odhalte všechny chutě našeho Svatomartinského

11. listopadu, na svátek Martina, si můžete připít naším Svatomartinským vínem. Užijte si svěžích, ovocitých chutí všech našich mladých vín, ať bílých, růžových, nebo červených. Vyberte si z 22 Svatomartinských vín znaší nabídky. Svatomartinská vína ročníku 2019 v prodeji již od pátku 8. listopadu!

 
divider

Svatomartinské ročník 2019

Svatomartinská vína jsou vína aktuálního ročníku. Jsou mladistvě ovocná, svěží a aromatická. Mohou být bílá, růžová i červená. Pod značkou Svatomartinské lze nabízet pouze vína z našich raných odrůd Müller Thurgau, Veltlínské červené rané, Muškát moravský, Modrý Portugal, Svatovavřinecké a Zweigeltrebe (pouze růžové). Vína musí být suchá a mít odpovídající kvalitu a vlastnosti, jako jsou svěžest a ovocitost. Na to dohlíží odborné komise, které rozhodnou, zda víno může používat známku Svatomartinské.

 

Svatomartinské poznáte na první pohled

 

Naše Svatomartinská vína jsou označena logem sv. Martina na koni na etiketě. Na záklopce nebo na šroubovacím uzávěru lahve najdete symbol skleničky v národních barvách. U takto označených lahví si můžete být jisti původem hroznů, které pocházejí pouze znašich vinic.

Jak si vychutnat Svatomartinské

Svatomartinské víno není třeba dekantovat a není třeba lahve otevírat s dostatečným časovým předstihem. Pro konzumaci je však potřeba dodržet správnou teplotu. Bílá a růžová vína se podávají při teplotě v rozmezí 8–11 °C, červená vína se servírují při teplotě okolo 14–15 °C.

 

Hodí se Svatomartinské k archivaci?

 

Znalci praví, že Svatomartinské se má vypít do Vánoc. Nejpozději však do jara, poté by víno mohlo ztrácet svoji přirozenou svěžest mladého vína a výjimečnou chuť.

divider

Svatomartinské párování

Červená

Kromě tradiční pečené husy se výborně hodí k pečeným a dušeným masům nebo jemné úpravě zvěřiny.

 

Bílá

Vychutnejte si mladé víno s rybami, jemnou drůbeží nebo studenou kuchyní, jako jsou paštiky, sýry nebo zeleninové saláty.

 

Růžová

Hodí se všude tam, kde si nejsme jisti, zda spíš bílé, nebo červené Svatomartinské víno. Výborně chutná stěstovinami nebo výraznější úpravou drůbeže.

 

Svatomartinská husa

 

Candát s mrkvovým pyré

 

Jemná paštika z kachních jater

 

Drůbeží kaldoun s játrovými knedlíčky