SEZNAMTE SE S NAŠÍ EXKLUZIVNÍ NABÍDKOU RŮŽOVÝCH VÍN

Obliba růžových vín trvale roste u nás i ve světě. Naše růžová vína jsou vyhledávána pro svoji

svěžest a lehkost. Proto se, především v letních měsících, mohou stát hvězdou nejedné zahradní párty.

Tak se seznamte s naší exkluzivní nabídkou vín z Čech i Moravy a připijte si s námi: na zdraví a život jako víno!

 

Růžové víno

Růžové víno se vyrábí z odrůd modrých hroznů. Říká se, že svůj život začíná jako víno červené, ale pak jej žije jako bílé. Rmut z modrých hroznů se nechává naležet jen 4–6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo pouze málo červeného barviva. Pak se mošt od slupek oddělí a je s ním nakládáno stejně jako při výrobě bílého vína.

 
 

Podávání

Optimální teplota pro podávání růžových vín je mezi 8–12 °C. Při této teplotě se totiž plně představí jeho svěží chuť. Proto je vhodné při podávání využít chladicí nádobu, tzv. cooler. Růžové může být podáváno dokonce přímo na ledu. Jen pozor na přechlazení, při němž ztrácí svou svěžest.

Archivace

Růžové se obvykle pije mladé, ideálně z aktuálního ročníku. Má osvěžit a působit lehkým dojmem, který se z růžového s postupujícím časem, až na výjimky, pozvolna vytrácí.

 
 

Původ

Svěží růžová vína z Moravy a vína z Čech snadno poznáte podle symbolu skleničky v národních barvách, který najdete na uzávěru láhve. U takto označených láhví si můžete být jisti původem hroznů, které pochází pouze z našich vinic.

Párování

Naše růžová vína se díky svěžesti a rozmanitým chutím hodí především k lehkým pokrmům.

 
 

PÁROVÁNÍ RŮŽOVÝCH VÍN

Obliba růžových vín u nás neustále roste. Růžová vína jsou ideálním nápojem pro letní období. Skvěle se hodí k zeleninovým salátům, grilovaným masům nebo například ke krevetám. Připravili jsme pro vás několik skvělých tipů na prázdninová jídla, která k dokonalosti rozehrají naše růžová vína.