
Táhne vás to na zahradu rozpálit gril a vychutnat si skvělé jídlo na čerstvém vzduchu? Mrkněte na
našeho průvodce výběrem masa a připravte si dokonalou hostinu.
Na původu záleží
Chuť masa neovlivňuje jen zvolená marináda. Základ je hlavně samotné maso. A je sakra rozdíl mezi
velkochovy a malými farmáři, kteří maso pořádně vypiplají. Už jste zkusili naši značku MASO!, která
nabízí pečlivě vybrané kousky z etických chovů od osvědčených českých farmářů? Zvířata mají
dostatek životního prostoru, zachovaný přirozený denní cyklus bez přisvětlování a kvalitní lokální
krmivo. Maso je uzrále a špičkově řemeslné zpracované. Zkrátka maso, jak má být!
Chlazené nebo mražené?
Rozhodně čerstvé, tedy chlazené! Mražené jde použít jako nouzovka, ale pozor na rychlé
rozmrazování v mikrovlnce. Když už není zbytí, rozmrazte maso aspoň pěkně pomalu, ideálně přes
noc. Mraženým rybám se ale i tak vyhněte, rozmrznutím ztrácí hodně vody a maso by nebylo z grilu
moc dobré.

Podle druhu masa
Milujete libové bez špetky tuku? S tím na grilu pohoříte. Abyste si užili skvělou chuť a šťavnatá
sousta, je potřeba volit maso aspoň trochu mramorované tukem. Než rozpálíte gril, nezapomeňte
maso s dostatečným předstihem namarinovat. Nejenže bude chutnější, ale krásně zkřehne.
Mrkněte, jak na to.