Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Yellowfin tuna premium - Sashimi fillet AA

ca. 290 g
Premium quality

ca.

 CZK 409.61 CZK 1,399.90 /kg

100+ customers buy regularly

Category:
Country: Sri Lanka, Oman, Maledivy,

Prémiový Tuňák žlutoploutvý z Indického oceánu.

  • Baleno ve skinpacku.

Tuňák patří k nejbohatším zdrojům bílkovin. Ryba je chuťově výborná, smysly okouzluje oříškovým nádechem.

Označení AAA je nejvyšší možná dosažená kvalita tuňáka. Barva takovéto kvality tuňáka odpovídá barvě vodního melounu.
Tepelně neupravený tuňák se používá pro přípravu japonského sushi a sashimi, marinovaný se přidává do sendvičů a připravuje se z něj také oblíbený tatarák.

Pár zajímavostí

Tuňáci jsou zvláštní druh ryb, věděli jste například, že tuňák nikdy neodpočívá? Musí pořád plavat s otevřenou pusou, aby měl dostatek kyslíku, který získává z vody. Tuňáci jsou nomádi, kteří celý život cestují. Jsou velmi žádanou, ale ohroženou komoditou, proto májí tuňáci od našich dodavatelů certifikát FOS (Friend of sea), díky kterému jsou nastavené roční kvóty lovu a je lovený na háčky/šňůry, tím nejšetrnějším způsobem. 

Použití

Tepelně neupravený tuňák se používá pro přípravu japonského sushi a sashimi. Marinovaný se přidává do sendvičů a připravuje se z něj také oblíbený tatarák. Jemné maso tuňáka si rozumí s olivovým olejem, citronovou šťávou, barevným pepřem a čerstvými bylinkami. Lehce se však vysuší, proto je ideální míra propečení medium. Vyzkoušejte následující recept:

Filet potřeme olivovým olejem a okořeníme ho solí a pepřem. Filet vložíme na rozpálenou pánev nebo gril a zprudka ho krátce opečeme z obou stran. Maso má velmi výraznou chuť. Doporučujeme servírovat s brambory nebo Vaší oblíbenou zeleninou.

Composition

Tuňák žlutoploutvý

Allergens

Fish
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.