Titbit Chilli Rawit - pálivost 8; sáček

25 g
29,90 Kč 1 196,00 Kč/kg
Země původu: Španělsko,

Popis produktu

Chilli papričky rawit dorůstají velikosti 2–3 cm a jsou poměrně ostré (dosahují pálivosti 100.000–225.000 Scovilleho jednotek).

Barevná škála papriček je od zelené po oranžovou a červenou, jejich povrch je hladký. Původně se pěstovaly v centrální a jižní Americe odkud je rozšířili Španělé a Portugalci do svých kolonií v Asii a Africe. Červené druhy chilli papriček jsou bohaté na vitamin C a karoten, některé vitaminy skupiny B, potasium, hořčík a železo. 

Použití

Velmi oblíbené jsou papričky k přípravě různých studených i teplých omáček, past a dochucovadel. Známá je pasta Sambal vyrobená z chilli papriček, česneku, cibule, šalotky, soli, octa a cukru – používá se často v Indonésii, Malajsii na Srí Lance a v jižní Africe. Používá se jako dochucovadlo, dip nebo dresink.

Další populární pastou je tzv. Harissa, což je směs chilli papriček a  česneku, typická pro severní Afriku, především Maroko, Tunisko a Alžír. Někdy jsou přidávány také další přísady – koriandr, olivový olej, rajská jablíčka, kumin a další. Nejčastěji se používá k ochucení pokrmů.

Častá je kombinace chilli papriček a koriandru, který jejich chuť a výraznost výborně doplňuje a „ladí“.

Skladování

Skladujte v suché a chladné místnosti.

Upozornění

Chilli papričky by se nikdy neměly konzumovat vcelku – mohly by způsobit i závažné poškození trávicího traktu!

 

 

Složení

Chilli Rawit
Pálivost 8
I. jakost